Очарователната област Тоскана с Флоренция

 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
Флоренция
4
3
8
     
   

24/04/2020  -  27/04/2020

595 лв.
на човек

Sold Out

Exceed Persons

Маршрут:   

Очарователната област Тоскана с Флоренция

ОПИСАНИЕ
„Божествената” Флоренция смайва своите посетители с величествените си дворци и катедрали, с многобройните си шедьоври на изкуството, пазещи спомена за Ренесанса, за епохата на славните Медичи и ненадминатите Микеланджело, Донатело и Ботичели. Флоренция наистина си заслужава! Убедете се сами!

Тоскана е смятана за най-красивата област на Италия и е едно от най-посещаваните места от туристите в целия свят. Известна с прeкрасните си пейзажи, богата култура и легендарното вино кианти. Релефът на областта се състои от заоблени хълмчета, покрити с лозя и маслинови гори, сред които са сгушени перлите на областта – прекрасни селца и градчета – Сиена, Пиза, Лука, Сан Джиминяно и, разбира се, столицата й Флоренция – люлка на Ренесанса. 

ПРОГРАМА
1 ден 24.04.2020 / петък /: Варна, Шумен, Разград, Русе - Букурещ - Флоренция

Трансфер до летище Букурещ от Варна, Шумен, Разград, Русе и др.. Полет Букурещ - Флоренция. Общ трансфер или таксита от летището до хотела, настаняване и почивка. 
Среща на рецепцията на хотела за пешеходна обиколка на основните забележителности на Флоренция с лицензиран екскурзовод. 
Този изключително увлекателен пешеходен тур на Флоренция ще започне от централния площад на средновековния град, където се намират основните забележителности - Катедралата Santa Maria del Fiore, посветена на Света Богородица, Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Баптистерият, Вратата на Рая. Ще продължим по тесните вити улички в квартала на Данте,  покрай Барджело (Bargello) - затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи, площад Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в пантеон на известните флорентинци, като Микеланджело, Галилео Галилей, Макиавели, Росини и много други. Следва да видите Старият Мост (Ponte Vecchio) над река Арно или Мостът на златарите. Бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), е обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката ни ще завърши на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и едновременно скулпторна галерия под открито небе - статуя на Нептун от Амманати, Давид на Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и много други. На края на разходката ни, за да се потопите напълно в атмосферата на този чуден град, ви препоръчваме в малък типичен ресторант да опитате известната флорентинска пържола (Bistecca alla fiorentina) залята със зехтин и придружена с чаша червено вино Кианти. 

2 ден 25.04.2020 / събота / : Флоренция 

Свободна програма във Флоренция или по желание посещение на Галерия Уфици, Дворецът Пити с градините Боболи, Галерията на Академията с оригиналната статуя на Давид и Базиликата Санта Кроче, допълнително заплащане на входовете на тези обекти.

Галерия Уфици – За любителите на изкуството тук са събрани шедьоври от различни епохи, сред които и част от колекцията на Медичите. Рубенс, Тициан, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Рубенс, Рафаело ще ви вдъхновят със своите творения.

Базиликата Санта Кроче – Известна е най-вече с това, че в нея са погребани много прочути италианци, сред които Микеланджело, Данте Алигиери, Макиавели, Галилео Галилей.

Дворецът Пити – бил е резиденция на владетелите на Тоскана, а днес е дом на Музея на среброто, Музея на порцелана, Музея на каляските и Галерията за модерно изкуство. Може да се разходите из прекрасните градини Боболи, които са част от двореца.

Галерията на Академията във Флоренция е един от най-посещаваните музей. Сградата е построена през 1784 г. да съхрани колекция от флорентински картини и скулптури. Днес там се съхранява скулптурата „Давид” на Микеланджело – една от най-известните Ренесансови творби. Статуята е поръчана през 1501 г. от Катедралното хранилище. Изсечена е от един единствен мраморен блок, който мнозина са смятали за прекалено повреден, за да се създаде нещо от него. „Давид” е изработен в Катедралното хранилище за три години и после е изложен пред Синьорията, където стои до 1873 г. После там е поставено копие, а оригинала се пази в Галерията на Академията. Тук има още творби на Микеланджело – „Св.Матей” и четирима „Роби”.

Препоръчваме ви да си направите разходка за панорамни снимки до

Площад Микеланджело – Най-високата точка на Флоренция, от която да се насладите на великолепна гледка отвисоко към града. Покривите на града и спокойно течащата река Арно са идеален фон за романтични разходки на 20 минути от центъра. Тук се намира и най-прочутата скулптура на Микеланджело – Давид.


3 ден 26.04.2020 / неделя / : Флоренция – Сиена –  Кианти - Сан Джиминяно

Екскурзия по желание /срещу допълнително заплащане/. Днес пътешествието ви ще започне с очарователния регион Кианти, в сърцето на Тоскана, с класическия италиански пейзаж с хълмове, покрити с лозя и маслинови дървета. По пътя, от широките панорамни прозорци на автобуса, ще можете да се възхитите на средновековното селце Монтериджони, оградено от крепостни стени, останали непокътнати и до днес.
Пристигане в Сиена. Туристическа обиколка на стария град, започваща от известната базилика Сан Доменико, съкровищница на изкуството на Ренесанса, построена през 13-ти век и посветена на св. Екатерина от Сиена. Разходка по тесните средновековни улички на града, с техните кули и градски замъци, в търсене на блясъка на миналото. В Катедралата, посветена на Света Богородица, ще се срещнете с произведенията на творци от световно значение, като например скулпторите на Никола Пизано, Якопо дела Куерча и Донатело, художниците Дучо и Пинтурикио. Катедралата ще ви посрещне с мраморните „картини“ на пода си, 52 интарзии, които Вазари описва като „най-красивият и най-великолепен мраморен под създаден някога“. Обиколката на Сиена завършва с площада Пиаца дел Кампо - може би най-интересният и завладяващ в цяла Италия, с поразителната си форма на огромна мида или ветрило. Площадът е скъп на всеки жител на Сиена, защото съхранява древната традиция на така нареченото Палио, конното състезание, което събира зрители от цял свят. Надбягването, което носи невероятно силни емоции на сиенци е два пъти в годината. 
Следващата спирка е Сан Джиминяно – миниатюрен град, разположен на върха на хълм, останал непокътнат през вековете и известен със своите многобройни високи кули, стенописи и други ценни произведения на изкуството. В средновековния дворец се намира малък, очарователен музей. Местният екскурзовод ще ви запознае  с историята и традициите на този прекрасен град чрез един  емоционално наситен разказ за това, какъв е бил животът тук през четиринадесети век. Нещо повече - ще станете свидетели как опитни майстори произвеждат ръчно изработени предмети.
В края на туристическата програма в Сан Джиминяно ще опитате традиционната кухня за района на Сиена (focaccе, cantucci, ricciarelli, panforte) и ще дегустирате известни местни вина (Vernacci, Chianti, Spumante). Ще напуснем Сан Джиминяно с  релаксиращия и медитативен ефект на гористите хълмове, маслиновите горички и лозята на прочутата област  Кианти. 

4 ден 27.04.2020 / понеделник / : Флоренция - Пиза - Букурещ - Русе, Разград, Шумен, Варна

Един последен съвет,  преди да си тръгнете от Флоренция, минете под портика на Новия пазар. Не забравяйте да потриете за късмет носа на прословутото диво прасенце и да пуснете монета в устата му. Ако монетата премине през решетката, Флоренция ще ви донесе късмет.
Свободно време до 12:00, освобождаване на стаите и оставяне на багажа на рецепция. Бърз влак Флоренция - Пиза. Разглеждане и снимки на Площада на чудесата - Катедралата, Баптистерията и Наклонената кула. Връщане във Флоренция. Полет Флоренция - Букурещ.
рансфер Букурещ - Русе, Разград, Шумен, Варна и др.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • 3 нощувки със закуски във Флоренция в хотел 3*
 • Туристическа обиколка на Флоренция  с лицензиран екскурзовод
 • Водач от агенцията 
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие от 5000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Самолетни билети Букурещ - Флоренция - Букурещ с включен 1 брой ръчен багаж до 10 кг и размери 55 x 40 x 20 см
 • Чекиран багаж до 23 кг - 30 евро на посока
 • Трансфери до и от летище Букурещ 
 • Трансфери или таксита летище Флоренция - хотел - летище Флоренция
 • Екскурзия до Сиена, Сан Джиминяно и Кианти с дегустация на местни вина и специалитети, цена в зависимост от броя на записаните
 • Билети за влака Пиза-Флоренция - Пиза, около 17 euro в дете посоки
 • Разходи от личен характер, градска такса на човек на нощувка, която се заплаща на рецепцията на хотела при настаняването

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
ФЛОРЕНЦИЯ, цени музеи:

 • Купола на Дуомо - 8 EUR (раб.време 8.30-19.00ч., събота 8.30-17.00ч. (затворен в неделя);
 • Баптистерий на Дуомо– 3 EUR (раб.време 14.00-19.00ч.);
 • Параклис на Медичите „Сан Лоренцо” – 6,50 EUR (раб.време 8.30-17.40ч., затворен в неделя;
 • Галерия Уфици – от 6,50 EUR (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава на 12,50 EUR) - раб.време 8.30-19.00ч., 8.30-18.00ч. неделя, почивен ден понеделник;
 • Галерия Академия – от 6,50 EUR (раб.време 8.15-18.50ч., затворена в понеделник);
 • Двореца Пити – Галерия Палатина и галерията за модерно изкуство – 8,50 EUR EUR (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава на 13 EUR) (раб.време 8.15 -18.50., затворен в понеделник);
 • Палацо векио – 6.50 EUR (раб.време 9 -19.00ч., затворен в четвъртък и всички религиозни празници);
 • Къща-музей Данте – 4 EUR (от 1 октомври до 31 март отворен от вторник до неделя от 10.00ч. до 17.00ч. , затворен - понеделник; от 1 април до 30 септември отворен всички дни от 10.00 до 18.00);
 • Църква-пантеон Санта Кроче - 5 EUR (работно време от понеделник до събота от 9.30 до 17.00 ч. и е затвотрена на всички църковни празници)

ПИЗА:

 • Площада на чудесата – катедралата – безплатно, баптистерия + 1 музей – 5 EUR, кулата - 18 EUR (посещава се при определени от управата на музея условия – може да се окаже, че сте в Пиза и не можете да се качите на кулата).


Важно


Полетно разписание с авиокомпания Blue Air:


24.04.2020 / петък /  Букурещ - Флоренция 13:30 - 14:45


27.04.2020 / понеделник / Флоренция - Букурещ 21:30 - 00:35

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • 3 нощувки със закуски във Флоренция в хотел 3*
 • Туристическа обиколка на Флоренция  с лицензиран екскурзовод
 • Водач от агенцията 
 • Медицинска застраховка Помощ при пътуване в чужбина с покритие от 5000 евро

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Самолетни билети Букурещ - Флоренция - Букурещ с включен 1 брой ръчен багаж до 10 кг и размери 55 x 40 x 20 см
 • Чекиран багаж до 23 кг - 30 евро на посока
 • Трансфери до и от летище Букурещ 
 • Трансфери или таксита летище Флоренция - хотел - летище Флоренция
 • Екскурзия до Сиена, Сан Джиминяно и Кианти с дегустация на местни вина и специалитети, цена в зависимост от броя на записаните
 • Билети за влака Пиза-Флоренция - Пиза, около 17 euro в дете посоки
 • Разходи от личен характер, градска такса на човек на нощувка, която се заплаща на рецепцията на хотела при настаняването

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

ФЛОРЕНЦИЯ, цени музеи:

 • Купола на Дуомо - 8 EUR (раб.време 8.30-19.00ч., събота 8.30-17.00ч. (затворен в неделя);
 • Баптистерий на Дуомо– 3 EUR (раб.време 14.00-19.00ч.);
 • Параклис на Медичите „Сан Лоренцо” – 6,50 EUR (раб.време 8.30-17.40ч., затворен в неделя;
 • Галерия Уфици – от 6,50 EUR (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава на 12,50 EUR) - раб.време 8.30-19.00ч., 8.30-18.00ч. неделя, почивен ден понеделник;
 • Галерия Академия – от 6,50 EUR (раб.време 8.15-18.50ч., затворена в понеделник);
 • Двореца Пити – Галерия Палатина и галерията за модерно изкуство – 8,50 EUR EUR (при временни експозиции, таксата за вход се увеличава на 13 EUR) (раб.време 8.15 -18.50., затворен в понеделник);
 • Палацо векио – 6.50 EUR (раб.време 9 -19.00ч., затворен в четвъртък и всички религиозни празници);
 • Къща-музей Данте – 4 EUR (от 1 октомври до 31 март отворен от вторник до неделя от 10.00ч. до 17.00ч. , затворен - понеделник; от 1 април до 30 септември отворен всички дни от 10.00 до 18.00);
 • Църква-пантеон Санта Кроче - 5 EUR (работно време от понеделник до събота от 9.30 до 17.00 ч. и е затвотрена на всички църковни празници)

ПИЗА:

 • Площада на чудесата – катедралата – безплатно, баптистерия + 1 музей – 5 EUR, кулата - 18 EUR (посещава се при определени от управата на музея условия – може да се окаже, че сте в Пиза и не можете да се качите на кулата).


Важно


Полетно разписание с авиокомпания Blue Air:


24.04.2020 / петък /  Букурещ - Флоренция 13:30 - 14:45


27.04.2020 / понеделник / Флоренция - Букурещ 21:30 - 00:35