ИТАЛИЯ И ИНСТАГРАМ

ИЛИ КЪДЕ И КАК ДА НАПРАВИМ НАЙ-ХУБАВИТЕ СИ СНИМКИ?!


Когато се говори за най-яката снимка, направена през ваканцията, която да качим в Instagram, няма да намерим по-подходящо място от Италия. Независимо дали искате да заснемете приказния залез над хълмовете на Тоскана, да си направите селфи пред Дуомото във Флоренция или на фона на едно необятно и синьо лигурско море в едно от петте живописни градчета на Чинкуе Тере.. Само не забравяйте да ни тагнете, когато сте там!


Езерото Комо: Кристални води на фона на планината и красиви луксозни вили


Езерото Комо е едно от неизбежните места, които трябва да посетите когато се говори за живописните Италиански езера. То има мастило-сини води, заобиколено е от величествени планини, красиви селца и дворцови вили. Най-добрите места за снимка: еко пътеката Greenway и въжената линия Комо - Брунате. Препоръчваме ви да вземете панорамното влакче Бернина Експрес до Швейцария – един ден който ще ви изпъли с пололожителни емоции и възхищение.


Флоренция: мраморни църкви и Ренесансови куполи


В Ренесансовата столица на Тоскана ще се сблъскате с места, достойни за пощенска картичка на всяка крачка. Църквите на Санта Мария Новела и Санта Кроче се хвалят с мраморните си фасади на ефектни райета (да не говорим за съкровищата вътре), а най-известната катедрала на града е красива от където и да я погледнеш. Ето двете места за най-добра панорамна снимка - от Пиацале Микеланджело или от хълма на селцето Фиезоле.


Чинкуе Тере: Пъстроцветни къщи, накацали по скалите и едно необятно лазурно море


Монтеросо, Вернаца, Корнилия, Манарола и Риомаджоре са най-сниманите селца в Италия. Те са част от национален парк Чинкуе Тере, разположен в южната част на Лигурия. Между селцата се пътува с влак или корабче, но най-добрите гледки се разкриват от туристическите пътеки, които се вият между скалите през гори и лозя. Най-добрите места за снимка: от известната туристическа пътека Синият път, точно преди да достигнете Вернаца (идвайки от Монтеросо) и еко пътеката на север от Манарола.

Заливът на поетите: Портовенере и Леричи, които омагьосаха поети, художници и скулптури

Накъдето и да погледнете, било то към трите острова Палмария, Тито и Тинето от височината на крепостта или към невероятната крайбрежна алея на Портовенере или към живописните къщи и пристанище на Леричи, навсякъде ще почувствате една неописуема емоция, която ще ви накара да не спирате да щракате снимка след снимка.


Брегът на Амалфи: Драматични скали и изрисувани в пастелни цветове градове


Започнете от Соренто и продължете по пътя, който се извива през хълмовете, за да излезете на брега западно от Позитано. Пътят след прегръдки на скалите страни, както той си проправя път на изток. Живописният Позитано и шикозният Амалфи са едни от най-предпочитаните места на световния туризъм. Най-добрите места на снимки: На дясно от колата (или автобуса), докато пътувате на изток; от малкия плаж на Позитано или от Вила Rufolo или Вила Cimbrone над град Равело, разположен високо над Амалфи.


Ето нашето предложение за един перфектен фото тур на Италия.


Той обхваща всяка точка описана по-горе - и не само. Започнете с езерото Комо. Прекарайте първите си две нощувки тук, а след това се отправете към Лигурия, където може да останете за още поне 3 нощувки. Тук ви препоръчваме да посетите и Камоли и Портофино. Продължете към Флоренция – други 2 нощувки, който ще ви дадат достатъчно време, за да видите града и да си направите еднодневна екскурзия в провинцията. Напред към Амалфитанскат ривиера, като по пътя може да спрете в Рим, за да посетите места като Фонтана ди Треви и Колизеума – още невероятни 3 нощувки. Липсва ви само Венеция – една снимка на гондола или пред базиликата Сан Марко - тя е на около три часа път с кола от езерото Комо. Приятно забавление! И пак да ви напомним - не забравяйте да ни тагнете!