Цена от
1319 лв.
Италианска приказка - Лигурската Ривиера с Флоренция и Пиза от Варна
 • Самолетен билет Варна – Милано Бергамо – Варна с голям ръчен багаж до 10 кг. и малък ръчен 40 х 25 х 20 см. 
 • Трансфер летище Бергамо – Милано – летище Бергамо
 • Трансфер с автобус/влак Милано – Сестри Леванте - Милано
 • 4 нощувки + закуска  в хотел 3* в Сестри Леванте или района 
 • Целодневна екскурзия до Портофино, Рапало с Монтелегро, Санта Маргерита Лигуре
 • Целодневна екскурзия до Чинкуе Тере с Монтеросо, Вернаца, Риомаджоре, Корниля, Манарола
 • Придружител от агенцията при мин. 12 човека
 • Медицинска застраховка

Цената не включва
 • Лифт в Рапало - 8 евро на човек
 • Чекиран багаж до 20 кг. - около 25 евро на човек на посока
 • Запазване на места в самолета
 • Градска такса – 1-2 евро на ден
 • Допълнителни екскурзии и посещения
 • Градки транспорт
 • Лични разходи 
 • Всичко, което не е описано в „Цената включва“.
Маршрут
  Варна - Милано - Милано - Варна - Вернаца - Манарола - Риомаджоре - Портовенере - Рапало - Санта Маргерита Лугуре - Портофино - Камоли, Италия - Генуа
Програма
1 Ден  Варна – Милано – Сестри Леванте

Отпътуване от летище Варна за Милано Бергамо. Пристигане. Трансфер до Милано Централна гара и отпътуване за Сестри Леванте, без съмнение най-красивия курортен град на Италианската ривиера. Посрещане от нашия местен екскурзовод, настаняване и туристическа обиколка на градчето на български език.
Градът е известен с най-широкия плаж в Лигурия, с неповторимите Бая деле фаволе (Заливът на приказките) и Бая дел силенцио (Заливът  на тишината) и екзотичната си крайбрежна алея, осеяна с огромни палми, барчета и ресторанти. Той е любимото място на заможните Миланези заради плажовете и романтичния си облик. Имената на заливите са били дадени от Ханс Кристиян Андерсен и с радост били възприети от местното население. За благодарност всяка година тук се организира голям конкурс за детски приказки. Казват, че единственият, които е идвал тук не за да почива, а да работи, бил физикът, лауреат на Нобелова награда, Гулиелмо Маркони. Същият, без да подозира за съществуването на А. С. Попов, измислил на това място радиото.
Сестри Леванте днес е оживено курортно градче,  а в "скромната", както я описват пътеводителите, галерия "Рици" има картини на... Тьеполо, Рафаело и Рубенс.

Легендата за Сестри Леванте
"Имало едно магнетично място, с изглед към Лигурско море, едно кътче от Земята, където морето било по-синьо и където слънцето се отразявало по-дълго.
Запленени от прекрасната природа  на острова, сирените избрали това място за свой дом. От брега Тигулио, най-младият  и най-красивият сред тритоните  видял един ден Седжеста, най-очарователната сред сирените, с най-сините очи - като цвета на морето и най-лъскавата коса като лъчите на Слънцето и се влюбил в нея.
Една вечер, Тигулио се опитал да  отвлече Седжеста, но Нептун, Богът на морето, не искал да се лиши от  най-хармоничния сред своите скъпоценни камъни и наказал Тигулио, като превърнал в почва протегнатата към русалката ръка на младежа.
По този начин  е роден прекрасния провлак, който днес свързва острова със сушата ...“

... И дори днес е невъзможно да погледнете този нос, тези скали и морето, без да помислите, че там живеят сирените.
Този ден ще се изкачим с асансьор издълбан в скалата  до Двореца на Сестри Леванте /днес превърнат в луксозен хотел/, който се намира в един очарователен парк, разположен на малкия полуостров между двата залива, Залива на мълчанието и Приказния залив. Прекрасният парк на Гранд хотел Dei Castelli  е с панорамен изглед и тихо привилегировано местоположение.

Предлагаме ви вечеря в реномирана пицария или рибен ресторант с невероятна панорама в центъра на града, близо до грайбрежната алея.
Нощувка в Сестри Леванте.

2 ден  Сестри Леванте  – Рапало - Санта Маргерита Лигуре – Портофино 

Закуска. Обиколката ни продължава на следващата сутрин с влак към най-романтичната част от Италия, позната от филмови сериали, където може срещнете някоя холивудска звезда или известен италиански актьор или дизайнер.
Преди обаче да ви разходим из Портофино, ще ви разведем из екзотичното лигурско градче  Рапало, характерно с уникалната си крайбрежна ивица и тесни улички със саксии пред вратите, с многобройни ресторанти предлагащи рибни и други деликатеси. С въжен лифт ще се изкачим до хълма Монтелегро с едноименната църква, откъдето се открива спираща дъха гледка към целия Тигулски залив, малкия пиратски замък в морето и крайбрежната алея, осеяна с палми. 
Отправяме се с корабче към Санта Маргерита Лигуре, международна туристическа дестинация с уникална атмосфера, един от най-важните градове на Италианската Ривиера, очарователен заради  микса от стилове, на които е подвластен – Бел епок и морски стил. Санта Маргерита Лигуре  достига разцвета си през Средновековието, когато аристократи от Генуа започват да строят красиви вили в района. През 19-ти век градчето започва да привлича туристи от цяла Европа, а  днес впечатлява с многобройните си хотели и морски съоръжения.
Продължаваме с корабчето към Портофино - древно рибарско селище, станало международно известен символ. Името Портофино идва от латинския израз "Portus Delfini", което се превежда като пристанище на делфини. Това е едно е фантастично място с  чаровно пристанище и живописна гледка от пъстроцветни къщи, наредени по морския бряг, скрити в тесен залив, невидим и почти недостъпен. В края на 19-ти век  цяла Европа - представители на  средната класа и аристокрацията - започва да предпочита  това красиво селце като идеално място за своите летни резиденции.  От 1950 г. много известни личности от Холивуд (велики творци, политици и предприемачи) имат вили в Портофино, което го прави известен по цял свят. Андреа Бочели избра Портофино за сцена на последния си концерт през 2013г..
Следобед се прибираме в Сестри Леванте. Нощувка.

3 ден  Сестри Леванте – Чинкуе Терре 

Закуска и нашето пътешествие продължава на юг от Сестри Леванте към уникалния по рода си Национален парк Чинкуе терре /петте земи/, включен в списъка на ЮНЕСКО. Тази панорамна обиколка с влак по скалистото крайбрежие на Лигурия ще ни отведе през многобройни галерии до малките живописни градчета Монтеросо, Вернаца, Манарола, Корнилия с изключителни морски пейзажи. 
Ще спрем за обяд в малкото рибарско градче Риомаджоре, а морето ще бъде почти буквално под нас и пред нас. Влюбените могат да си носят или закупят  катинарчета, за да заключат сърцата си по  местна, но и станала международна традиция. 

По желание и при добро време: следобедна разходка с корабче до Портовенере /Залива на поетите / - 25 евро на човек. 
Риомаджоре - Портовенере - около 20 минути и 
Портовенере - Монтероссо Ал Маре - около 1 час и 20 минути, 
осъществява се при добро време.
Ще може да се полюбувате на всички селца от Чинкуе Терре и откъм морето и на прекрасното градче Портовенере, възпято от Байрон. 

Завръщане в Сестри Леванте и нощувка.

4 ден  Сестри Леванте - Камоли - Генуа или Флоренция - Пиза

Закуска. Свободно време в Сестри Леванте за разходки, плаж или шопинг (голям открит пазар на италиански стоки) или две възможности за посещения:

Първа възможност: самостоятелно посещение на Камоли и Генуа
Втора възможност: допълнителната ни екскурзия до Пиза и Флоренция - 75 евро на човек мин. 8 записани. 

Надвечер се прибираме в Сестри Леванте. Нощувка. 


5 ден  Милано - Варна

Ранна закуска. Трансфер до летището в Бергамо. Полет за Варна.

Допълнително
  Допълнителна екскурзия до Флоренция и Пиза с местен ексккурзовод на български език - 75 евро на човек мин. 8 записани*

  Този ден може да се възползвате и от допълнителната ни екскурзия до Пиза и Флоренция. Отпътуване за Пиза. Разглеждане на Площада на чудесата - Катедралата, Баптистерията и Наклонената кула и пешеходна разходка по търговската улица на града с възможност за обяд и шопинг. Продължаваме с туристическа обиколка на Флоренция с професионален гид на български. Този изключително увлекателен тричасов тур на Флоренция започва от централния площад на средновековния град, където се намират основните забележителности - Катедралата Santa Maria del Fiore, посветена на Света Богородица, Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Баптистерият, Вратата на Рая. Ще продължим по тесните вити улички в квартала на Данте,  покрай Барджело (Bargello) - затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи, площад Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в Пантеон на известните флорентинци, като Микеланджело, Галилео Галилей, Макиавели, Росини и много други. Следва да видите Старият Мост (Ponte Vecchio) над река Арно или Мостът на златарите. Бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), е обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката ни ще завърши на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и едновременно скулпторна галерия под открито небе - статуя на Нептун от Амманати, Давид на Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и много други.

  Самостоятелно посещение на Камоли и Генуа - около 10 евро на човек за влак отиване връщане

  Отпътувате с влак/автобус за Генуа. Живописно разположен между Лигурско море и Апенините, Генуа може да се похвали с изключително  богата култура и история. Може де се разходите из вдъхновяващия стар град, включен в списъка на ЮНЕСКО с Porto Antico /старото пристанище/ и най-големия аквариум в Европа. Може да посетите дома на Христофор Колумб, главната средновековна порта на града – Порта Сопрана, централния площад с фонтана де Ферари, Двореца на Дожите, централния Катедрален храм Сан Лоренцо с разглеждане на криптата, където се съхраняват мощите на Йоан Кръстител, а допълнително по желание ( входа е плaтен – 3,50 евро) посещение на музея Съкровищницата на Храма. Разходка из тесните средновековни улички на Генуа – наричани от местните каруджи, стария град – най-големият и най – съхранения средновековен град в Европа. Следобед посещение с влак/автобус на рибарското градче Камоли, където можем да наблюдавате как рибарите плетат мрежите си или да разгледате красивата базилика Санта Мария Асунта, декорирана със злато, оставено от местни моряци. Тук може да опитате най-вкусната фокача в цяла Италия и да почувствате духа и атмосферата на Италия, така както сте виждали я в старите италиански филми,  не случайно тук са снимани много от тях.
  Името на градчето идва от съкращение на casа и mogliе, т.е. къщата на съпругата. В Камоли са живели най-известните производители  на кадифе и брокат,  които се изнасяли през Средиземно море. Фасадите на богатите къщи в стил ''trompe-l’oeil '', свидетелстват за  древния разкош, в който е бил потопен  градът. В миналото мъжете на проспериращия Камоли / наречен още градът на хилядата бели кораба/ обикаляли по света на бели ветроходни кораби. От къщите, наредени по брега на морето, жените, които се грижили за децата и дома, наблюдавали морето в очакване да се завърнат мъжете им. 

  Допълнително посещение с корабче  до Портовенере - Залива на поетите - цена на корабчето в двете посоки 25 евро на човек - 
  Риомаджоре - Портовенере - около 20 минути и 
  Портовенере - Монтероссо Ал Маре - около 1 час и 20 минути, 
  при добро време, така ще може да се полюбувате на всички селца от Чинкуе Терре и откъм морето  
  *Екскурзиите се осъществяват с влак или автобус в зависимост от броя на записаните. Могат да се осъществят и при по-малък брой записани чрез корекция в цената.
Важно
Цената на екскурзията е обвързана с цената на самолетните билети, затова е възможна промяна на пакетната цена, в зависимост от наличните места. По-ранното записване за екскурзията Ви гарантира максимално ниска цена! 
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата. 
Допълнителните екскурзии и мероприятия и услуги се заявяват в офиса на ТО или по ел.поща най-късно при доплащане на екскурзията.  

Начин на плащане: 
 • Депозит – 50% от пакетната цена при резервация и сключване на договор; 
 • доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване. Депозита може да бъде и твърда сума, ако има уговорка с клиента при сключване на договора.
 • Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт.

  Забележка: Не се гарантира настаняване на съседни места по полетите в програмата! Ако желаете да закупите място - моля заявете това при записване за програмата!

  Снимки