Лигурската Ривиера - Чинкуе Тере и Портофино - директен полет от Варна

 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
Милано, Чинкуе Тере, Портофино
5
4
6
     
   

08/05/2018  -  14/07/2018

770 лв.
на човек

Sold Out

Exceed Persons

Маршрут:   Варна - Милано - Сестри Леванте - Монтеросо - Вернаца - Манарола - Риомаджоре - Портовенере - Палмария Тина - Тинето - Рапало - Санта Маргерита Лугуре - Портофино - Камоли - Милано - Варна

Лигурската Ривиера - Чинкуе Тере и Портофино - директен полет от Варна

ОПИСАНИЕ
Портофино и Чинкуе Терре отразяват красотата на Италия. Крайбрежната ивица на Лигурско море е осеяна с редица уникални по рода си курорти, яхтени пристанища, красиви къщи с боядисани фасади в пастелни цветове и великолепни  имения. Но най-поразителната гледка, която ще се запамети в съзнанието на всеки турист,  е красотата на морските пейзажи, синхронът между сините нюанси на вълните, зеленината на планините, екзотичните пейзажи от палми, огромни кактуси, магнолии, камелии и цитрусови дървета и сгушените между скалистите брягове малки романтични заливчета

ПРОГРАМА
1 Ден  Варна – Милано – Сестри Леванте

Отпътуване от летище Варна за Милано Бергамо. Пристигане. Трансфер до Милано Централна гара и отпътуване за Сестри Леванте, без съмнение най-красивия курортен град на Италианската ривиера. Посрещане от нашия местен екскурзовод, настаняване и туристическа обиколка на градчето на български език.
Градът е известен с най-широкия плаж в Лигурия, с неповторимите Бая деле фаволе (Заливът на приказките) и Бая дел силенцио (Заливът  на тишината) и екзотичната си крайбрежна алея, осеяна с огромни палми, барчета и ресторанти. Той е любимото място на заможните Миланези заради плажовете и романтичния си облик. Имената на заливите са били дадени от Ханс Кристиян Андерсен и с радост били възприети от местното население. За благодарност всяка година тук се организира голям конкурс за детски приказки. Казват, че единственият, които е идвал тук не за да почива, а да работи, бил физикът, лауреат на Нобелова награда, Гулиелмо Маркони. Същият, без да подозира за съществуването на А. С. Попов, измислил на това място радиото.
Сестри Леванте днес е оживено курортно градче,  а в "скромната", както я описват пътеводителите, галерия "Рици" има картини на... Тьеполо, Рафаело и Рубенс.
Легендата за Сестри Леванте
"Имало едно магнетично място, с изглед към Лигурско море, едно кътче от Земята, където морето било по-синьо и където слънцето се отразявало по-дълго.
Запленени от прекрасната природа  на острова, сирените избрали това място за свой дом. От брега Тигулио, най-младият  и най-красивият сред тритоните  видял един ден Седжеста, най-очарователната сред сирените, с най-сините очи - като цвета на морето и най-лъскавата коса като лъчите на Слънцето и се влюбил в нея.
Една вечер, Тигулио се опитал да  отвлече Седжеста, но Нептун, Богът на морето, не искал да се лиши от  най-хармоничния сред своите скъпоценни камъни и наказал Тигулио, като превърнал в почва протегнатата към русалката ръка на младежа.
По този начин  е роден прекрасния провлак, който днес свързва острова със сушата ...“
... И дори днес е невъзможно да погледнете този нос, тези скали и морето, без да помислите, че там живеят сирените.
Този ден ще се изкачим с асансьор издълбан в скалата  до Двореца на Сестри Леванте /днес превърнат в луксозен хотел/, който се намира в един очарователен парк, разположен на малкия полуостров между двата залива, Залива на мълчанието и Приказния залив. Прекрасният парк на Гранд хотел Dei Castelli  е с панорамен изглед и тихо привилегировано местоположение.
Предлагаме ви вечеря в реномирана пицария или рибен ресторант с невероятна панорама в центъра на града, близо до грайбрежната алея.
Нощувка в Сестри Леванте.

2 ден  Сестри Леванте – Чинкуе Терре 

Закуска и нашето пътешествие продължава на юг от Сестри Леванте към уникалния по рода си Национален парк Чинкуе терре /петте земи/, включен в списъка на ЮНЕСКО. Тази панорамна обиколка с влак по скалистото крайбрежие на Лигурия ще ни отведе през многобройни галерии до малките живописни градчета Монтеросо, Вернаца, Манарола, Риомаджоре с изключителни морски пейзажи. 
Ще спрем за обяд в малкото рибарско градче Риомаджоре, а морето ще бъде почти буквално под нас и пред нас. Влюбените могат да си носят или закупят в Монарола или Рио Маджоре  катинарчета, за да заключат сърцата си по  местна, но и станала международна традиция.
Завръщане в Сестри Леванте и нощувка.

3 ден  Сестри Леванте  – Рапало - Санта Маргерита Лигуре – Портофино 

Закуска. Обиколката ни продължава на следващата сутрин с влак към най-романтичната част от Италия, позната от филмови сериали, където може срещнете някоя холивудска звезда или известен италиански актьор или дизайнер.
Преди обаче да ви разходим из Портофино, ще ви разведем из екзотичното лигурско градче  Рапало, характерно с уникалната си крайбрежна ивица и тесни улички със саксии пред вратите, с многобройни ресторанти предлагащи рибни и други деликатеси. С въжен лифт ще се изкачим до хълма Монтелегро с едноименната църква, откъдето се открива спираща дъха гледка към целия Тигулски залив, малкия пиратски замък в морето и крайбрежната алея, осеяна с палми. 
Отправяме се с корабче към Санта Маргерита Лигуре, международна туристическа дестинация с уникална атмосфера, един от най-важните градове на Италианската Ривиера, очарователен заради  микса от стилове, на които е подвластен – Бел епок и морски стил. Санта Маргерита Лигуре  достига разцвета си през Средновековието, когато аристократи от Генуа започват да строят красиви вили в района. През 19-ти век градчето започва да привлича туристи от цяла Европа, а  днес впечатлява с многобройните си хотели и морски съоръжения.
Продължаваме с корабчето към Портофино - древно рибарско селище, станало международно известен символ. Името Портофино идва от латинския израз "Portus Delfini", което се превежда като пристанище на делфини. Това е едно е фантастично място с  чаровно пристанище и живописна гледка от пъстроцветни къщи, наредени по морския бряг, скрити в тесен залив, невидим и почти недостъпен. В края на 19-ти век  цяла Европа - представители на  средната класа и аристокрацията - започва да предпочита  това красиво селце като идеално място за своите летни резиденции.  От 1950 г. много известни личности от Холивуд (велики творци, политици и предприемачи) имат вили в Портофино, което го прави известен по цял свят. Андреа Бочели избра Портофино за сцена на последния си концерт през 2013г..
Следобед се прибираме в Сестри Леванте. Нощувка.

4 ден  Сестри Леванте  - Камоли

Закуска. Отпътуваме с влак/автобус за рибарското градче Камоли, където можем да наблюдаваме как рибарите плетат мрежите си или да разгледаме красивата базилика Санта Мария Асунта, декорирана със злато, оставено от местни моряци. Тук може да опитате най-вкусната фокача в цяла Италия и да почувствате духа и атмосферата на Италия, така както сте виждали я в старите италиански филми,  не случайно тук са снимани много от тях.
Името на градчето идва от съкращение на casа и mogliе, т.е. къщата на съпругата. В Камоли са живели най-известните производители  на кадифе и брокат,  които се изнасяли през Средиземно море. Фасадите на богатите къщи в стил ''trompe-l’oeil '', свидетелстват за  древния разкош, в който е бил потопен  градът. В миналото мъжете на проспериращия Камоли / наречен още градът на хилядата бели кораба/ обикаляли по света на бели ветроходни кораби. От къщите, наредени по брега на морето, жените, които се грижили за децата и дома, наблюдавали морето в очакване да се завърнат мъжете им. При добро време може да посетите манастира Сан Фрутуозо, до който се стига само с корабче.
Следобед отпътуваме за Милано.  
Настаняване, възможност за обиколка Milanobynight с екскурзовод на българси език и нощувка.

5 ден  Милано - Варна

Ранна закуска. Трансфер до летището в Бергамо. Полет за Варна.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетен билет Варна – Милано Бергамо – Варна с малък ръчен багаж
 • Трансфер с автобус/влак Милано – Сестри Леванте - Милано
 • 1 нощувка + закуска  в хотел 3* в централната част на Милано
 • 3 нощувки + закуска  в хотел 3* в Сестри Леванте/Лаваня

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Трансфер Милано Бергамо - Милано – Милано Бергамо – 9 евро
 • Екскурзия с екскурзовод на български език до Западния Тигулски залив с посещение на Рапало, Санта Маргерита Лигуре, Портофино /Ако времето не позволява маршрутът с корабче /Рапало – С.М. Лигуре – Портофино се извършва с автобус и/или влак/ – цена 42 евро, мин. 6 човека *Цената не включва корабчето Рапало - Санта Маргерита лигуре - Портофино – 13 евро и лифта в Рапало – 8 евро, които се осъществяват по желание и при добро време
 • Екскурзия с екскурзовод на български език до Чинкуе Терре с посещение на Монтеросо, Вернаца, Манарола, Риомаджоре – цена 52 евро, мин. 6 човека
 • Градска такса в Милано - 4 евро на човек
 • Разходи от личен характер
 • Мед. застраховка
 • Градска такса - 1,5 Евро на рецепция на ден

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
 • Корабче Камоли - Сан Фрутуозо - 13 евро
 • Milano by night, включен happy hour и коктейл– 35 евро, мин. 6 човека
 • Частен трансфер Милано Бергамо – Сестри Леванте – Милано – от 250 евро на посока /до 4 човека/
 • Доплащане за полупансион към 3-те нощувки в Сестри Леванте  – 60 евро на човек
 • Доплащане за единична стая – 180 евро
 • Чекиран багаж – около 20-25 евро на бройка на посока
 • Голям ръчен багаж – 10-15 евро на посока

Важно
Цената на екскурзията е обвързана с цената на самолетните билети, затова е възможна промяна на пакетната цена, в зависимост от наличните места. По-ранното записване за екскурзията Ви гарантира максимално ниска цена! 
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата. 
Допълнителните екскурзии и мероприятия и услуги се заявяват в офиса на ТО или по ел.поща най-късно при доплащане на екскурзията.  


Начин на плащане: 
 • Депозит – 50% от пакетната цена при резервация и сключване на договор; 
 • доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване. Депозита може да бъде и твърда сума, ако има уговорка с клиента при сключване на договора.
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет Варна – Милано Бергамо – Варна с малък ръчен багаж
 • Трансфер с автобус/влак Милано – Сестри Леванте - Милано
 • 1 нощувка + закуска  в хотел 3* в централната част на Милано
 • 3 нощувки + закуска  в хотел 3* в Сестри Леванте/Лаваня

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Трансфер Милано Бергамо - Милано – Милано Бергамо – 9 евро
 • Екскурзия с екскурзовод на български език до Западния Тигулски залив с посещение на Рапало, Санта Маргерита Лигуре, Портофино /Ако времето не позволява маршрутът с корабче /Рапало – С.М. Лигуре – Портофино се извършва с автобус и/или влак/ – цена 42 евро, мин. 6 човека *Цената не включва корабчето Рапало - Санта Маргерита лигуре - Портофино – 13 евро и лифта в Рапало – 8 евро, които се осъществяват по желание и при добро време
 • Екскурзия с екскурзовод на български език до Чинкуе Терре с посещение на Монтеросо, Вернаца, Манарола, Риомаджоре – цена 52 евро, мин. 6 човека
 • Градска такса в Милано - 4 евро на човек
 • Разходи от личен характер
 • Мед. застраховка
 • Градска такса - 1,5 Евро на рецепция на ден

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 • Корабче Камоли - Сан Фрутуозо - 13 евро
 • Milano by night, включен happy hour и коктейл– 35 евро, мин. 6 човека
 • Частен трансфер Милано Бергамо – Сестри Леванте – Милано – от 250 евро на посока /до 4 човека/
 • Доплащане за полупансион към 3-те нощувки в Сестри Леванте  – 60 евро на човек
 • Доплащане за единична стая – 180 евро
 • Чекиран багаж – около 20-25 евро на бройка на посока
 • Голям ръчен багаж – 10-15 евро на посока

Важно

Цената на екскурзията е обвързана с цената на самолетните билети, затова е възможна промяна на пакетната цена, в зависимост от наличните места. По-ранното записване за екскурзията Ви гарантира максимално ниска цена! 
Агенцията си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата. 
Допълнителните екскурзии и мероприятия и услуги се заявяват в офиса на ТО или по ел.поща най-късно при доплащане на екскурзията.  


Начин на плащане: 
 • Депозит – 50% от пакетната цена при резервация и сключване на договор; 
 • доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване. Депозита може да бъде и твърда сума, ако има уговорка с клиента при сключване на договора.
Необходими документи: лична карта или валиден задграничен паспорт.

"Дидона" ЕООД е член на Варненската Асоциация на Туристическите Агенции /ВАсТа/ и Асоциацията на Българските Туроператори и Туристически Агенти /АБТТА/. Има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", съгласно чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД "Алианц" с полица No. 13160173000000039/07.09.2017 год.