Флоренция и Рим от Варна

 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
Флоренция, Рим
6
5
6
     
   

21/05/2019  -  20/10/2019

1085 лв.
на човек

Sold Out

Exceed Persons

Маршрут:   Варна - Букурещ - Пиза - Флоренция - Рим - Букурещ - Варна

Флоренция и Рим от Варна

ОПИСАНИЕ

 

ПРОГРАМА

1 Ден  -  Варна - Букурещ – Пиза

Трансфер от Варна до летището в Букурещ. Пристигане в Пиза, настаняване в хотела. Свободно време за разглеждане на Наклонената кула на пиаца деи Мираколи и центъра на Пиза. По желание  вечеря в изискан ресторант с типична тосканска кухня в центъра на Пиза. Нощувка в Пиза.

2 Ден  – Пиза - Флоренция

Закуска. Отпътуване за Флоренция. Настаняване в хотела. Туристическа обиколка на Флоренция с професионален гид на български език. Този изключително увлекателен четиричасов тур на Флоренция започва от централния площад на средновековния град, където се намират основните забележителности - Катедралата Santa Maria del Fiore, посветена на Света Богородица, Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Баптистерият, Вратата на Рая. Ще продължим по тесните вити улички в квартала на Данте,  покрай Барджело (Bargello) - затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи, площад Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в пантеон на известните флорентинци, като Микеланджело, Галилео Галилей, Макиавели, Росини и много други. Следва да видите Старият Мост (Ponte Vecchio) над река Арно или Мостът на златарите. Бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), е обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката ни ще завърши на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и едновременно скулпторна галерия под открито небе - статуя на Нептун от Амманати, Давид на Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и много други. 

На края на разходката ни, за да се потопите напълно в атмосферата на този чуден град, ви препоръчваме в малък типичен ресторант да опитате известната флорентинска пържола (Bistecca alla fiorentina) залята със зехтин и придружена с чаша червено вино Кианти. 

Свободно време за шопинг. Нощувка във Флоренция.

3 Ден  – Флоренция / Сиена , Сан Джиминяно и Монтериджоне /

Закуска. Свободна програма във Флоренция. Може да посветите този ден за разглеждане на галерията Уфици /с доплащане/, един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други, а следобеда да посетите Палацо Питти и Ренесансовите градини Боболи или  Галерия на Академията с известни скулптори от Микеланджело, включително и невероятната статуя на „Давид”.

Палацо Питти е една от основните атракции на град Флоренция и е най-големият запазил се флорентински дворец, той е и един от най-големите музейни комплекси във Флоренция, подслонил е Галерия Палатина, Галерия за съвременното изкуство, Музей на среброто, Музей на порцелана, Музей на каретите и Галерията на костюма. 

За желаещите да посетят Тоскана със Сиена , Сан Джиминяно и Монтериджоне предлагаме тур срещу допълнително заплащане с дегустация на местни специалитети и вина.

Пътешествието ви ще започне с очарователния регион Кианти, в сърцето на Тоскана, с класическия италиански пейзаж: хълмове, покрити слозя и маслинови дървета. По пътя, от широките панорамни прозорци на автобуса, ще можете да се възхитите на средновековното селце Монтериджони, оградена от крепостни стени, останали непокътнати и до днес.

Пристигане в Сиена. Туристическа обиколка с екскурзовод на стария град, започваща от известната базилика Сан Доменико, съкровищница на изкуството на Ренесанса, построена през 13-ти век и посветена на св. Екатерина от Сиена. Разходка по тесните средновековни улички на града, с техните кули и градски замъци, в търсене на блясъка на миналото. В Катедралата, посветена на Света Богородица, ще се срешнете с произведенията на творци от световно значение, като например скулпторите Никола Пизано, Якопо дела Куерча и Донатело, художниците Дучо и Пинтурикио. Катедралата ще ви посрещне с мраморните „картини“ на пода си, 52 интарзии, които Вазари описва като „най-красивият и най-великолепен мраморен под създаден някога“.  Обиколката на Сиена завършва с площада Пиаца дел Кампо - може би най-интересният и завладяващ в цяла Италия, с поразителната си форма на огромна мида или ветрило. Площадът е скъп на всеки жител на Сиена, защото съхранява древната традиция на така нареченото Палио, конното състезание, което води зрители от цял свят, надбягването, което носи невероятно силни емоции на сиенци два пъти в годината. Казват, че човек трябва да е роден в Сиена, за да почувства наистина надбягването.

Следващата спирка е Сан Джиминяно – миниятюрен град, разположен на върха на хълм, останал непокътнат през вековете и известен със своите многобройни високи кули, стенописи и други ценни произведения на изкуството. В средновековния дворец се намира малък, очарователен музей. Местният екскурзовод ще ви запознае  с историята и традициите на този прекрасен град чрез един  емоционално наситен разказ за това, какъв е бил животът тук през четиринадесети век. Нещо повече - ще станете свидетели как опитни майстори произвеждат ръчно изработени предмети.

В края на туристическата програма в Сан Джиминяно ще опитате традиционната кухня за района на Сиена (focaccе, cantucci, ricciarelli, panforte) и дегустирате известни местни вина (Vernacci, Chianti, Spumante). Напускате Сан Джиминяно, за да почувствате още веднъж  релаксиращия и медитативен ефект на гористите хълмове, маслиновите горички и лозята на прочутата област  Кианти. Ще спрете да починете в местна винарна, където ще опитате 4 от отличните традиционни  вина на областта и няколко местни специалитета.

Нощувка във Флоренция.

4 Ден - Флоренция - Рим

Ранна закуска. Влак/автобус от Флоренция до Рим, настаняване в хотела.

Следва четиричасова туристическа обиколка на Рим и запознаване с основните забележителности на града с екскурзовод на български език: Обиколката ни започва от Базиликата „Свети Петър“ с най-високият купол в света - 137 метра; площад Свети Петър с оригиналния Египетски обелиск, колоните от 16 век от Джан Лоренцо Бернини - имитация на колоните на Пантеона /музеите на Ватикана може да посетите на следващия ден/; продължаваме към двореца Сант Анджело, датиращ от времето на император Адриан – единствения император-архитект, площад Навона - най-красивият площад в Рим, който денонощно привлича туристите и където се намират Фонтанът на Мавъра и Фонтанът на  Четирите реки от Бернини със статуи олицетворяващи четирите райски реки Дунав, Нил, Рио де ла Плата и Ганг; Пантеонът - куполът му е сред шедьоврите на римското инженерно изкуство, той е по-широк отколкото на „Св.Петър“ и има двустранно предназначение – в храма да влиза светлина и хората в него да съзерцават безпрепятствено небето; Фонтанът „Треви“, изработен през 1732 г. В средата му се издига Океан ( Нептун ) с тритони върху коне от двете страни, олицетворяващи бурното (ляво) и спокойното (дясно) море; Площад Венеция, смятан за географското сърце на Рим, където се издига мраморен паметник (1911 г.) в чест на първия крал на обединена Италия Vittorio Emanuele ІІ (1820-1878) и дворецът „Венеция“, който днес е музей с богата колекция от картини, брюкселски килими, гоблени и сервизи от фин порцелан; Колизеумът (Colosseo) отвън, най-голямото съоръжение от римския свят, запазило се до наши дни; Римския форум и Палатино. Свободно време за подробно разглеждане срещу допълнително заплащане на Колизеума, Римския форум и Палатино. Завръщане в хотела. Нощувка.

5 Ден - Рим 

Закуска. Този ден ще можете да се насладите на невероятните шедьоври, съхранявани във Ватиканските музеи, Сикстинската капела и строго охранявания свят на Ватикана. Посещението е с резервиран привилегирован вход и екскурзовод на български език при мин. 8 човека. При по-малка група посещението може да се извърши с аудио-гид на руски, английски, немски, френски, италиански или испански език. Свободно време за обяд и шопинг.

Остатъка от деня може да посветите на посещение на площад Дел Пополо и Галерия Боргезе (Galleria Borghese) с картини от художници като Бернини, Тициан и Караваджо. 

Съветваме Ви да посетите още Площад „Испания“, който дължи името си на Испанския дворец (Palazzo Spagna), построен през 1622 г като резиденция на посланика на Испания при Папския престол  с известния Фонтан с лодката (Fontana della Barcaccia), проектиран от Бернини, така че да прилича на потопена до средата лодка, в памет на наводненията от 1598 г., да се качите до църквата Тринита дей Монти по 138-те стъпала водещи до нея. Църквата е построена през XVI век по заповед на Крал Луи XII. 

Нощувка в Рим.

6 Ден - Рим – Букурещ - Варна

Полет за Букурещ. Трансфер от летище Букурещ до гр.Варна.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Самолетен билет Букурещ – Пиза, Рим - Букурещ  с голям ръчен багаж  
 • 5 нощувки в хотели 3* със закуска в централни хотели в Пиза, Флоренция и Рим
 • Трансфер с микробус/влак Пиза - Флоренция - Рим 
 • Туристическа обиколка с екскурозовод на български език в Рим
 • Туристическа обиколка с екскурозовод на български език  във Флоренция 
 • Мед. Застаховка със ЗК „Армеец“ с покритие 5000 евро
 • Придружител от агенцията при мин. 12 човека
 • Място в самолета

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Летищен трансфер от и до Варна, Русе, Шумен, Добрич, Разград – цена от 50 лв. на човек на посока
 • Градска такса за хотелите, която се заплаща на място и зависи от категорията на хотела /2 - 3 EUR на човек на ден/
 • И всичко останало неспоменато в „цената включва“.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
 • Допълнителни екскурзии и услуги:
 • Екскурзия до Сиена, Сан Джиминяно, Греве и Кианти с дегустация на местни винаи специалитети – около 55 евро на човек с гид на английски език, с гид на български – от 69 евро, мин. 7 човека
 • ЕДНОДНЕВЕН БИЛЕТ ЗА HOP & HOP OFF ТУР НА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА РИМ - 28 ЕВРО -билетът ви осигурява възможност да се качвате и слизате, на която и да е спирка по маршрута на линията в продължение на 1 ден. По време на пътуването можете да слушате беседа за забележителностите покрай които преминавате на 8 езика (руски, английски, немски, френски, испански, италиански, китайски и японски) чрез слушалки, които получавате при първото качване в автобуса и заверката на билета ви. Автобусите се движат на всеки 20 минути, начална спирка на гара Термини. – няма мин. брой туристи
 • Резервиран привилегирован вход за Ватиканските музеи с екскурзовод на български език - 39 евро /заявява се при записването/ - при минимум 8 записани , с аудио-гид на различни езици – 33 евро, за деца 6-18 г. и студенти – 24 евро,  без аудиогид - минус 7 евро.
 • Галерия Боргезе - 20 евро на възрастен
 • Предлагаме огромно разнообразие от  индивидуални турове на Рим на английски /включително кулинарни/ - цени от 30 евро на човек.
 • Посещение на музеите на Ватикана, Систинската капела и Градините на Ватикана с открит автобус и аудиогид - 40 евро на човек (пеша - 36 евро на човек)
 • Доплащане за слушалки в музеите - 7 евро на човек

Важно

Доплащане за багаж:

 • чекиран багаж 20 кг. – около 25 евро на посока

Допълнителна информация:

 • Пакетните цени са валидни при наличие на свободни места по полетите в заложените класи.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 6 човека.
 • При по-малко от 12 записани туриста екскурзията се осъществява с местен екскурзовод, представител на агенцията.

Туроператорът не възстановява сумата по застраховката и самолетния билет при неосъществяване на екскурзията. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи чрез корекция в цената на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

Условия на плащане:

 • Депозит – 50% от пакетната цена при резервация и сключване на договор; 
 • доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Самолетен билет Букурещ – Пиза, Рим - Букурещ  с голям ръчен багаж  
 • 5 нощувки в хотели 3* със закуска в централни хотели в Пиза, Флоренция и Рим
 • Трансфер с микробус/влак Пиза - Флоренция - Рим 
 • Туристическа обиколка с екскурозовод на български език в Рим
 • Туристическа обиколка с екскурозовод на български език  във Флоренция 
 • Мед. Застаховка със ЗК „Армеец“ с покритие 5000 евро
 • Придружител от агенцията при мин. 12 човека
 • Място в самолета

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Летищен трансфер от и до Варна, Русе, Шумен, Добрич, Разград – цена от 50 лв. на човек на посока
 • Градска такса за хотелите, която се заплаща на място и зависи от категорията на хотела /2 - 3 EUR на човек на ден/
 • И всичко останало неспоменато в „цената включва“.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

 • Допълнителни екскурзии и услуги:
 • Екскурзия до Сиена, Сан Джиминяно, Греве и Кианти с дегустация на местни винаи специалитети – около 55 евро на човек с гид на английски език, с гид на български – от 69 евро, мин. 7 човека
 • ЕДНОДНЕВЕН БИЛЕТ ЗА HOP & HOP OFF ТУР НА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИТЕ НА РИМ - 28 ЕВРО -билетът ви осигурява възможност да се качвате и слизате, на която и да е спирка по маршрута на линията в продължение на 1 ден. По време на пътуването можете да слушате беседа за забележителностите покрай които преминавате на 8 езика (руски, английски, немски, френски, испански, италиански, китайски и японски) чрез слушалки, които получавате при първото качване в автобуса и заверката на билета ви. Автобусите се движат на всеки 20 минути, начална спирка на гара Термини. – няма мин. брой туристи
 • Резервиран привилегирован вход за Ватиканските музеи с екскурзовод на български език - 39 евро /заявява се при записването/ - при минимум 8 записани , с аудио-гид на различни езици – 33 евро, за деца 6-18 г. и студенти – 24 евро,  без аудиогид - минус 7 евро.
 • Галерия Боргезе - 20 евро на възрастен
 • Предлагаме огромно разнообразие от  индивидуални турове на Рим на английски /включително кулинарни/ - цени от 30 евро на човек.
 • Посещение на музеите на Ватикана, Систинската капела и Градините на Ватикана с открит автобус и аудиогид - 40 евро на човек (пеша - 36 евро на човек)
 • Доплащане за слушалки в музеите - 7 евро на човек

Важно

Доплащане за багаж:

 • чекиран багаж 20 кг. – около 25 евро на посока

Допълнителна информация:

 • Пакетните цени са валидни при наличие на свободни места по полетите в заложените класи.
 • Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 6 човека.
 • При по-малко от 12 записани туриста екскурзията се осъществява с местен екскурзовод, представител на агенцията.

Туроператорът не възстановява сумата по застраховката и самолетния билет при неосъществяване на екскурзията. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи чрез корекция в цената на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.

Агенцията си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

Условия на плащане:

 • Депозит – 50% от пакетната цена при резервация и сключване на договор; 
 • доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.

"Дидона" ЕООД е член на Варненската Асоциация на Туристическите Агенции /ВАсТа/ и Асоциацията на Българските Туроператори и Туристически Агенти /АБТТА/. Има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", съгласно чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД "Алианц" с полица No. 13160183000000034/07.09.2018 год.