Романтична почивка на Лигурската Ривиера от Варна

 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
Сестри Леванте, Рапало, Портофино, Санта Маргерита Лигуре, Монтеросо, Вернаца, Риомаджоре, Генуа, Камоли
8
7
8
     
   

06/04/2019  -  19/10/2019

1199 лв.
на човек

Sold Out

Exceed Persons

Маршрут:   Варна - Милано - Сестри Леванте - Портофино - Санта Маргерита Лигуре - Монтеросо ал Маре - Вернаца - Риомаджоре - Генуа - Камоли - Милано Бергамо - Варна

Романтична почивка на Лигурската Ривиера от Варна

ОПИСАНИЕ

Забравете суматохата на градския живот и се докоснете до очарователното съчетание от историята, изкуството и  естествената природна красота на района !

Легендата за Сестри Леванте

"Имало едно магнетично място, с изглед към Лигурско море, едно кътче от Земята, където морето било по-синьо и където слънцето се отразявало по-дълго.

Запленени от прекрасната природа  на острова, сирените избрали това място за свой дом. От брега Тигулио, най-младият  и най-красивият сред тритоните  видял един ден Седжеста, най-очарователната сред сирените, с най-сините очи - като цвета на морето и най-лъскавата коса като лъчите на Слънцето и се влюбил в нея.

Една вечер, Тигулио се опитал да  отвлече Седжеста, но Нептун, Богът на морето, не искал да се лиши от  най-хармоничния сред своите скъпоценни камъни и наказал Тигулио, като превърнал в почва протегнатата към русалката ръка на младежа.

По този начин  е роден прекрасния провлак, който днес свързва острова със сушата ...“

... И дори днес е невъзможно да погледнете този нос, тези скали и морето, без да помислите, че там живеят сирените.

Ако се спуснем на юг от Генуа, ще стигнем до пристанищния град Сестри Леванте - четвъртата "знаменитост" на Източната Ривиера. Градът е разположен на скален нос и се слави с два прекрасни залива: Бая деле фаволе (Заливът на приказките) и Бая дел силенцио (Заливът  на тишината).

Тези имена им били дадени от Ханс Кристиян Андерсен и с радост били възприети от местното население. За благодарност всяка година тук се организира голям конкурс за детски приказки.

Казват, че единственият, които е идвал тук не за да почива, а да работи, бил физикът, лауреат на Нобелова награда, Гулиелмо Маркони. Същият, без да подозира за съществуването на А. С. Попов, измислил на това място радиото.

Сестри Леванте днес е оживено курортно градче,  а в "скромната", както я описват пътеводителите, галерия "Рици" има картини на... Тьеполо, Рафаело и Рубенс.

ПРОГРАМА

1 ден: Варна/София - Милано Бергамо/Малпенса/ - Сестри Леванте

Отпътуване за Италия с директен полет Варна/София - Милано Бергамо. Трансфер до Милано и отпътуване за Сестри Леванте. Възможност за частен трансфер Милано Бергамо - Сестри Леванте. Пристигане следобед. Настаняване. Вечеря. Нощувка. 

2 - 7ден: Сестри Леванте

Закуска. Свободно време за плаж. Възможност за допълнителни ескурзии с екскурзовод на български език. Вечеря. Нощувка.

8 ден: Сестри Леванте - Милано Бергамо/Малпенса - Варна/София

Закуска. Трансфер до Милано Бергамо/Малпенса. Полет за Варна/София.


Информация за дестинацията:

Наистина, най-романтичният град на Лигурската Ривиера е Сестри Леванте! Разположен на Лигурско море, между Портофино и Чинкуе терре, градът е известен с най-широкия плаж в Лигурия, с неповторимия Залив на мълчанието, с екзотичната крайбрежна алея, осеяна с огромни палми, с безбройните ресторантчета и кафенета, от където може да се любувате на прекрасния залез. Той е любимо място на заможните Миланези заради плажовете и романтичния си и екзотичен облик.

Ресторантът към китния централен тризвезден хотел, който сме избрали за вас, предлага вкусно приготвени местни специалитети на рибна и месна основа, домашно приготвено песто, паста и сладкиши. По-богато и разнообразно меню едва ли ще намерите в целия регион. 

А най-любопитното е, че клиентите могат да присъстват на приготвянето на храната, наблюдавайки през една голяма витрина. Собственикът на ресторанта - наш дългогодишен приятел, обича сам да приготвя закуската и вечерята на клиентите си, както и чудесните следобедни аперитиви! 

Но това не е всичко! До хотела има страхотна пицария и до късно отворен супермаркет - според сезона! Имайте предвид, че Лигурия е един от най-скъпите региони в Италия.

На около 200 метра са плажовете - единият е по-малък, романтирен и закътан - това е Заливът на мълчанието, а другият е огромен и от там при хубаво време се вижда дори Портофино - Заливът на приказките

Един от най-реномираните ресторанти тук е Порто Белло, разположен в Залива на Мълчанието, директно на морския бряг. Ето мнение от tripadvisor: Познавам добре Лигурия, но толкова вкусна риба, сервирана по такъв изключителен начин никога не съм ял. Всичко е просто перфектно, местоположението, обслужването, храната и виното. Това е мястото, което те кара да настръхнеш..... Препоръчваме Ви да опитате делициозните Spaghettialla chitarra airiccidimare, скаридите в соев сос, аперитива il flûte. И...поръчвайте без да гледате цените, със сигурност отговарят на качетвото на храната.

Други заведения и ресторанти, които можете да посетите в Сестри Леванте – ресторант Conte Max, рибния ресторант Don Luigi, Pizzeria Coccodrillo, тези заведения са на Залива на приказките .

Препоръчваме ви и разходка до Двореца на Сестри Леванте, който се намира в един очарователен парк, разположен на малкия полуостров между двата залива, Залива на мълчанието и Приказния залив. Прекрасният парк на Гранд хотел Dei Castelli /Дворецът/ е с панорамен изглед и тихо привилегировано местоположение.

Сестри Леванте и замъците /сега Гранд Хотел деи Кастели/

Историята на замъците на Сестри Леванте започва през 1089г., когато тогавашния остров Сестри Леванте става част от  Република Генуа.

В онези дни градът е жертва на нападения и депортирания от страна на пирати и сарацини. Тогава през 1145 г. генуезките консули , за да предпазят жителите на Сестри от тези нападения, започнали строежа на една крепост.

Оттогава островът е превърнат в крепост, достъпна само през четирите врати на крепостните стени. Тук Сестринци намирали убежище вечер, след като приключвали с търговските си дейности в градчето.  Между 1151г. и 1190г. Република Генуа, за да даде религиозна помощ на жителите на острова  построява тук  църквата Свети Николай. Тази църква се намира зад църквата Санта Мария ди Назарет по пътя, който трябва да изкачите, за да стигнете до замъците.

За да се увеличи безопасността на цитаделата по-късно били построени други два замъка, първият - издигнат през 1310г., а вторият, наречена Орела, през 1440г.

Няма исторически сведения за това, какво се е случило след това със замъка, но историята ни отвежда през времето на Втората световна война, когато окупационните войски избират полуострова за убежище и укрепление. Тогава градът е подложен на жестока бомбардировка и сринат до основи.

История на замъците:

Около 1920г. полуостровът е купен от Riccardo Gualino, финансист, адвокат, индустриалец и колекционер, който в книгата си "Фрагменти от живота", казва " полуостровът с този прекрасен участък от крайбрежието ми предложи идеалното място да построя  вила ". Така започнало възстановяването на полуострова от руините и останките на почти един век. Били построени три нови замъка, изграждането на които било поверено на  архитекта от Рим Busiri-Vici  и на изкуствоведа Lionello Venturi. За построяването на новите сгради  били  използвани  останки от древната цитадела - капители, колони, двукрилни прозорци, както и византийски елементи от антични постройки в Южна Италия. Между 1925 и 1929г. били издигнати три нови постройки: замъкът на Кипарисите, най-големият от трите, избран за жилище от Гуалино, Замъкът Lecci, където да посреща гостите си и замъкът  Agavi – използван за работни помещения и помещения за прислугата.

Около 1950 г. целият комплекс се превръща в луксозен и изискан хотел, който и днес е запазил очарованието на древната аристократична резиденция.  На върха на полуострова в стратегическа позиция, е имало кула, датираща от 13-ти век.


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Тръгване всяка събота и вторник!
 • Самолетен билет Варна - Милано Бергамо - Варна  с голям ръчен багаж до 10 кг.
 • 7 нощувки със закуска и вечеря в централен хотел в Сестри Леванте 3*, с ресторант със звезда на Мишлен, 
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина със ЗАД „ Армеец“ и покритие 5000 евро.
 • Забележка: Не се гарантира настаняване на съседни места по полетите в програмата! Ако желаете да закупите място - моля заявете това при записване за програмата!

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Трансфери в Италия: Милано Бергамо - Милано и обратно – от 9 евро на човек, 
 • Милано - Сестри Леванте - Милано - 50 евро
 • Входни такси за забележителности
 • Разходи от личен характер

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Допълнителни екскурзии и услуги:

1. Еднодневна екскурзия до Рапало, Портофино, Санта Маргерита Лигуре е ескурзовод на български език - 40 евро на човек /мин. 8 човека/ 

Първата спирка е в лигурското градче  Рапало, характерно с уникалната си крайбрежна ивица и тесни улички със саксии пред вратите, с многобройни ресторанти предлагащи рибни и други деликатеси. С въжен лифт ще се изкачим до хълма Монтелегро с едноименната църква, откъдето се открива спираща дъха гледка към целия Тигулски залив, малкия пиратски замък в морето и
крайбрежната алея с многобройни палми. 
От Рапало продължаваме с корабче към Санта Маргерита Лигуре, международна туристическа дестинация с уникална атмосфера, един от най-важните градове на Италианската Ривиера, очарователен заради  микса от стилове, на които е подвластен – Бел епок и морски стил. Санта Маргерита Лигуре  достига разцвета си през Средновековието, когато аристократи от Генуа започват да строят красиви вили в района. През 19-ти век градчето започва да привлича туристи от цяла Европа, а  днес впечатлява с многобройните си хотели и морски съоръжения.

Следващата ни спирка е Портофино - древно рибарско селище, станало международно известен символ. Името Портофино идва от латинския израз "Portus Delfini", което се превежда като пристанище на делфини. Това е едно е фантастично място с  чаровно пристанище и живописна гледка от пъстроцветни къщи, наредени по морския бряг, скрити в тесен залив, невидим и почти недостъпен. В края на 19-ти век  цяла Европа - представители на  средната класа и аристокрацията - започва да предпочита  това красиво селце като идеално място за своите летни резиденции.  От 1950 г. много известни личности от Холивуд (велики творци, политици и предприемачи) имат вили в Портофино, което го прави известен по цял свят. Андреа Бочели избира Портофино за сцена на последния си концерт през 2013г.. Портофино е едно от на-романтичните кътчета наИталия, познато от филмови сериали, където може да срещнете някоя холивудска звезда или известен италиански актьор или дизайнер.

2. Еднодневна екскурзия до Чинкуе Терре с екскурзовод на български език - 45 евро на човек /мин. 8 човека/

На юг от Сестри Леванте се намира уникалния по рода си Национален парк Чинкуе терре /петте земи/, включен в списъка на ЮНЕСКО. Тази панорамна обиколка с влак по скалистото крайбрежие на Лигурия ще ни отведе през многобройни галерии до малките живописни градчета Монтеросо, Вернаца, Риомаджоре с изключителни морски пейзажи. 
Ще спрем за обяд в малкото рибарско градче Риомаджоре, а морето ще бъде почти буквално под нас и пред нас. Влюбените могат да си носят или закупят в Монарола или Риомаджоре  катинарчета, за да заключат сърцата си по  местна, но и станала международна традиция.
При добро време и срещу допълнително заплащане - посещение на Портовенере /Заливът на поетите/

3. Еднодневна екскурзия до Генуа и Камоли с екскурзовод на български език - 40 евро на човек /мин. 8 човека/

Живописно разположен между Лигурско море и Апенините, Генуа може да се похвали с изключително  богата култура и история. Туристическата ни обиколка започва от вдъхновяващия стар град, включен в списъка на ЮНЕСКО с Porto Antico /старото пристанище/ и най-големия аквариум в Европа. Ще посетим дома на Христофор Колумб, главната средновековна порта на града – Порта Сопрана, централния площад с фонтана де Ферари, Двореца на Дожите, централния Катедрален храм Сан Лоренцо с разглеждане на криптата, където се съхраняват мощите на Йоан Кръстител, а допълнително по желание ( входа е плaтен – 3,50 евро) посещение на музея Съкровищницата на Храма. Разходка из тесните средновековни улички на Генуа – наричани от местните каруджи, стария град – най-големият и най – съхранения средновековен град в Европа.  
Следобед посещение на рибарското градче Камоли, където можем да наблюдаваме как рибарите плетат мрежите си или да разгледаме красивата базилика Санта Мария Асунта, декорирана със злато, оставено от местни моряци. Тук може да опитате най-вкусната фокача в цяла Италия и да почувствате духа и атмосферата на Италия, така както сте виждали я в старите италиански филми,  не случайно тук са снимани много от тях.
Името на градчето идва от съкращение на casа и mogliе, т.е. къщата на съпругата. В Камоли са живели най-известните производители  на кадифе и брокат,  които се изнасяли през Средиземно море. Фасадите на богатите къщи в стил ''trompe-l’oeil '', свидетелстват за  древния разкош, в който е бил потопен  градът. В миналото мъжете на проспериращия Камоли / наречен още градът на хилядата бели кораба/ обикаляли по света на бели ветроходни кораби. От къщите, наредени по брега на морето, жените, които се грижили за децата и дома, наблюдавали морето в очакване да се завърнат мъжете им. 

4. Еднодневна екскурзия до Флоренция с екскурзовод на български език - 70 евро на човек /мин. 8 човека/

Туристическа обиколка на Флоренция с професионален гид на български език /срещу допълнително заплащане/. Този изключително увлекателен четиричасов тур на Флоренция започва от централния площад на средновековния град, където се намират основните забележителности - Катедралата Santa Maria del Fiore, посветена на Света Богородица, Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Баптистерият, Вратата на Рая. Ще продължим по тесните вити улички в квартала на Данте,  покрай Барджело (Bargello) - затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи, площад Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в пантеон на известните флорентинци, като Микеланджело, Галилео Галилей, Макиавели, Росини и много други. Следва да видите Старият Мост (Ponte Vecchio) над река Арно или Мостът на златарите. Бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), е обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката ни ще завърши на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и едновременно скулпторна галерия под открито небе - статуя на Нептун от Амманати, Давид на Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и много други. На края на разходката ни, за да се потопите напълно в атмосферата на този чуден град, ви препоръчваме в малък типичен ресторант да опитате известната флорентинска пържола (Bistecca alla fiorentina) залята със зехтин и придружена с чаша червено вино Кианти.

5. Допълнителни екскурзии с корабче от Сестри Леванте без екскурзовод /заплаща се на място, няма минимален брой записани/:

 • Сестри Левате - Портофино и Санта Маргерита Лигуре – около 20 евро
 • Сестри Левате  - Портофино, Санта Маргерита Лигуре и Сан Фрутуозо - около 25 евро
 • Сестри Левате  - Чинкуе Терре  - около 35 евро
 • Сестри Левате  - Чинкуе Терре и Портовенере - около 45 евро

6. Частен трансфер летище Милано Бергамо - Сестри Леванте - Милано Бергамо - 300 евро на посока за 2-4 човека

Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на ТО или по ел.поща най-късно при доплащане на екскурзията.
Допълнителните екскурзии могат да се осъществят и при по-малък брой записани срещу минимало доплащане.

7. Доплащане за багаж:

Чекиран багаж – около 30 евро на бройка на посока

Важно
 • Пакетните цени са валидни при наличие на свободни места по полетите в заложените класи.
 • Няма минимален брой туристи за осъществяване на програмата. 
Начин на плащане: 
 • капаро – 50% от пакетната цена при резервация и сключване на договор; 
 • доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.
Забележка: Не се гарантира настаняване на съседни места по полетите в програмата! Ако желаете да закупите място - моля заявете това при записване за програмата!

        


ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

 • Тръгване всяка събота и вторник!
 • Самолетен билет Варна - Милано Бергамо - Варна  с голям ръчен багаж до 10 кг.
 • 7 нощувки със закуска и вечеря в централен хотел в Сестри Леванте 3*, с ресторант със звезда на Мишлен, 
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина със ЗАД „ Армеец“ и покритие 5000 евро.
 • Забележка: Не се гарантира настаняване на съседни места по полетите в програмата! Ако желаете да закупите място - моля заявете това при записване за програмата!

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

 • Трансфери в Италия: Милано Бергамо - Милано и обратно – от 9 евро на човек, 
 • Милано - Сестри Леванте - Милано - 50 евро
 • Входни такси за забележителности
 • Разходи от личен характер

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

Допълнителни екскурзии и услуги:

1. Еднодневна екскурзия до Рапало, Портофино, Санта Маргерита Лигуре е ескурзовод на български език - 40 евро на човек /мин. 8 човека/ 

Първата спирка е в лигурското градче  Рапало, характерно с уникалната си крайбрежна ивица и тесни улички със саксии пред вратите, с многобройни ресторанти предлагащи рибни и други деликатеси. С въжен лифт ще се изкачим до хълма Монтелегро с едноименната църква, откъдето се открива спираща дъха гледка към целия Тигулски залив, малкия пиратски замък в морето и
крайбрежната алея с многобройни палми. 
От Рапало продължаваме с корабче към Санта Маргерита Лигуре, международна туристическа дестинация с уникална атмосфера, един от най-важните градове на Италианската Ривиера, очарователен заради  микса от стилове, на които е подвластен – Бел епок и морски стил. Санта Маргерита Лигуре  достига разцвета си през Средновековието, когато аристократи от Генуа започват да строят красиви вили в района. През 19-ти век градчето започва да привлича туристи от цяла Европа, а  днес впечатлява с многобройните си хотели и морски съоръжения.

Следващата ни спирка е Портофино - древно рибарско селище, станало международно известен символ. Името Портофино идва от латинския израз "Portus Delfini", което се превежда като пристанище на делфини. Това е едно е фантастично място с  чаровно пристанище и живописна гледка от пъстроцветни къщи, наредени по морския бряг, скрити в тесен залив, невидим и почти недостъпен. В края на 19-ти век  цяла Европа - представители на  средната класа и аристокрацията - започва да предпочита  това красиво селце като идеално място за своите летни резиденции.  От 1950 г. много известни личности от Холивуд (велики творци, политици и предприемачи) имат вили в Портофино, което го прави известен по цял свят. Андреа Бочели избира Портофино за сцена на последния си концерт през 2013г.. Портофино е едно от на-романтичните кътчета наИталия, познато от филмови сериали, където може да срещнете някоя холивудска звезда или известен италиански актьор или дизайнер.

2. Еднодневна екскурзия до Чинкуе Терре с екскурзовод на български език - 45 евро на човек /мин. 8 човека/

На юг от Сестри Леванте се намира уникалния по рода си Национален парк Чинкуе терре /петте земи/, включен в списъка на ЮНЕСКО. Тази панорамна обиколка с влак по скалистото крайбрежие на Лигурия ще ни отведе през многобройни галерии до малките живописни градчета Монтеросо, Вернаца, Риомаджоре с изключителни морски пейзажи. 
Ще спрем за обяд в малкото рибарско градче Риомаджоре, а морето ще бъде почти буквално под нас и пред нас. Влюбените могат да си носят или закупят в Монарола или Риомаджоре  катинарчета, за да заключат сърцата си по  местна, но и станала международна традиция.
При добро време и срещу допълнително заплащане - посещение на Портовенере /Заливът на поетите/

3. Еднодневна екскурзия до Генуа и Камоли с екскурзовод на български език - 40 евро на човек /мин. 8 човека/

Живописно разположен между Лигурско море и Апенините, Генуа може да се похвали с изключително  богата култура и история. Туристическата ни обиколка започва от вдъхновяващия стар град, включен в списъка на ЮНЕСКО с Porto Antico /старото пристанище/ и най-големия аквариум в Европа. Ще посетим дома на Христофор Колумб, главната средновековна порта на града – Порта Сопрана, централния площад с фонтана де Ферари, Двореца на Дожите, централния Катедрален храм Сан Лоренцо с разглеждане на криптата, където се съхраняват мощите на Йоан Кръстител, а допълнително по желание ( входа е плaтен – 3,50 евро) посещение на музея Съкровищницата на Храма. Разходка из тесните средновековни улички на Генуа – наричани от местните каруджи, стария град – най-големият и най – съхранения средновековен град в Европа.  
Следобед посещение на рибарското градче Камоли, където можем да наблюдаваме как рибарите плетат мрежите си или да разгледаме красивата базилика Санта Мария Асунта, декорирана със злато, оставено от местни моряци. Тук може да опитате най-вкусната фокача в цяла Италия и да почувствате духа и атмосферата на Италия, така както сте виждали я в старите италиански филми,  не случайно тук са снимани много от тях.
Името на градчето идва от съкращение на casа и mogliе, т.е. къщата на съпругата. В Камоли са живели най-известните производители  на кадифе и брокат,  които се изнасяли през Средиземно море. Фасадите на богатите къщи в стил ''trompe-l’oeil '', свидетелстват за  древния разкош, в който е бил потопен  градът. В миналото мъжете на проспериращия Камоли / наречен още градът на хилядата бели кораба/ обикаляли по света на бели ветроходни кораби. От къщите, наредени по брега на морето, жените, които се грижили за децата и дома, наблюдавали морето в очакване да се завърнат мъжете им. 

4. Еднодневна екскурзия до Флоренция с екскурзовод на български език - 70 евро на човек /мин. 8 човека/

Туристическа обиколка на Флоренция с професионален гид на български език /срещу допълнително заплащане/. Този изключително увлекателен четиричасов тур на Флоренция започва от централния площад на средновековния град, където се намират основните забележителности - Катедралата Santa Maria del Fiore, посветена на Света Богородица, Камбанарията на Джото и една от най-големите загадки на Флоренция, Баптистерият, Вратата на Рая. Ще продължим по тесните вити улички в квартала на Данте,  покрай Барджело (Bargello) - затворът който е плашел всички, а сега е един от най-известните в света скулптурни музеи, площад Санта Кроче (Santa Croce), който носи името на францисканската базилика, превърнала се в пантеон на известните флорентинци, като Микеланджело, Галилео Галилей, Макиавели, Росини и много други. Следва да видите Старият Мост (Ponte Vecchio) над река Арно или Мостът на златарите. Бронзовата статуя на глиган, така нареченото прасенце Порчелино (Porcellino), е обичана от всички, флорентинци и туристи. Обиколката ни ще завърши на Пиаца Синьория (Piazza della Signoria), свидетел на славното минало на Флорентинската република. Това е политическият център на града и едновременно скулпторна галерия под открито небе - статуя на Нептун от Амманати, Давид на Микеланджело, Отвличането на сабинянките от Джамболоня, статуи от Донателло и много други. На края на разходката ни, за да се потопите напълно в атмосферата на този чуден град, ви препоръчваме в малък типичен ресторант да опитате известната флорентинска пържола (Bistecca alla fiorentina) залята със зехтин и придружена с чаша червено вино Кианти.

5. Допълнителни екскурзии с корабче от Сестри Леванте без екскурзовод /заплаща се на място, няма минимален брой записани/:

 • Сестри Левате - Портофино и Санта Маргерита Лигуре – около 20 евро
 • Сестри Левате  - Портофино, Санта Маргерита Лигуре и Сан Фрутуозо - около 25 евро
 • Сестри Левате  - Чинкуе Терре  - около 35 евро
 • Сестри Левате  - Чинкуе Терре и Портовенере - около 45 евро

6. Частен трансфер летище Милано Бергамо - Сестри Леванте - Милано Бергамо - 300 евро на посока за 2-4 човека

Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на ТО или по ел.поща най-късно при доплащане на екскурзията.
Допълнителните екскурзии могат да се осъществят и при по-малък брой записани срещу минимало доплащане.

7. Доплащане за багаж:

Чекиран багаж – около 30 евро на бройка на посока

Важно

 • Пакетните цени са валидни при наличие на свободни места по полетите в заложените класи.
 • Няма минимален брой туристи за осъществяване на програмата. 
Начин на плащане: 
 • капаро – 50% от пакетната цена при резервация и сключване на договор; 
 • доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.
Забележка: Не се гарантира настаняване на съседни места по полетите в програмата! Ако желаете да закупите място - моля заявете това при записване за програмата!

        


"Дидона" ЕООД е член на Варненската Асоциация на Туристическите Агенции /ВАсТа/ и Асоциацията на Българските Туроператори и Туристически Агенти /АБТТА/. Има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", съгласно чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД "Алианц" с полица No. 13160183000000034/07.09.2018 год.