Истанбул и Св. Стефан - Приказка без Край

 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
 • 10
Истанбул
4
3
35
     
   

13/12/2018  -  16/12/2018

225 лв.
на човек

Sold Out

Exceed Persons

Маршрут:   Добрич - Балчик - Каварна - Варна - Бяла - Обзор - Слънчев Бряг - Бургас - Истанбул - Чорлу - Лозенград - Бургас - Варна

Истанбул и Св. Стефан - Приказка без Край

ОПИСАНИЕ
Изживейте своята приказка с нас в градът на царете и царят на градовете!!!
Непокорен, разнолик, град, в който се влюбваш от пръв поглед, но започваш да обичаш едва след като го опознаеш...Магия за цял живот... Това е ИСТАНБУЛ!

 

Настаняване

 

 Пакетна цена на човек в дв./тройна стая

Пакетна цена на човек в единична стая

Пакетна цена на дете от 6г. до 11,99г.

Пакетна цена на дете 2г. до 5,99г.

Хотел 3*+

 

225.00 лв

285.00 лв

150.00 лв

80.00 лв

ПРОГРАМА
Ден Първи:
05:45ч. – очакваме Ви заредени с добро настроение в гр. Варна, Катедрала. Тръгваме в 06:00ч.
08:00-08:30ч. - Престой в гр. Бургас - бензиностанция OMV (до хотел Мираж) и присъединяване на останалите гости към нашето пътуване.
Пристигане около 14:00ч. в Истанбул. /при нормални условия на преминаване на ГКПП/

По Ваше желание: Новият „Истанбул Аквариум – Флория“ / вечеря в рибен ресторант на Златния рог

По път ще посетим и най-големият „Истанбул Аквариум” с МОЛ Флория. Новоткрития аквариум "Флория" е по-голям  по размери от "Тюркуазоо".  Тук ще прекосим морета и океани от зала в зала, ще се запознаем с изключително богатото разнообразие от морски обитатели, като огромни и любопитни скатове, страховити акули, риби-клоуни, от най-големите до най-малките, ще минем през Антарктида, за да докоснем ледената кула и ще стигнем чак до Тропическата гора, където ни очакват нейните чудатости и малко дъжд...

Останалите няма да скучаят, в Истанбул това е невъзможно! Амфитеатрално разположените тераси на ресторантите и заведенията от различен тип са най-подходящото място да поседнете за обяд или да отпиете от турското кафе с локумче, чай, домашно приготвената лимонада, а „черешката на тортата“ е един от най-прочутите десерти в турската кухня – „Казандиби“, за който няма да споделя от сега тайната съставка...Разбира се, шопингът няма нужда от представяне...  Свободно време. /около 2 часа/

Настаняваме се в хотела около 17:00ч.

По Ваше желание: 19:45ч. – Среща пред хотела обявен за сборен пункт. 20:00ч. – След като сме се освежили сме готови за нови предизвикателства и едно от тях е: Вечеря в рибен ресторант на Босфора със спираща дъха гледка под моста Галата...Магията продължава!

Ще имаме възможност да се насладим на богатото меню, специално подбрано от нашите домакини и приготвено с много любов, а именно: няколко вида мезета, салата, калмари, прясна риба по избор (в Турция няма замразена риба!) - ципура, лаврак или според сезона, десерт, обикновено свежи и вкусни плодове и за настроение жива музика.

При възможност и Ваше желание: Дойде време да опитаме и от символа на богатство и празничност още от древността... Ако времето позволява, ще Ви заведем в сладкарницата, която от 1820г. се слави с десертът на султани, везири и паши: баклавата. Представете си само всичко най-сладко събрано на едно място! Повярвайте, тук е най-вкусната баклава в цял Истанбул и дори за една малка хапка си струва да дойдеш и да опиташ царицата на турските десерти – с ярко зеления шамфъстък придаващ изумрудения и цвят, и не само! Отрупаните витрини и броят на видовете баклава на това място е неизвестен. За по-любознателните в сайта на сладкарницата има и оригиналната рецепта за баклава. А за тези, които не ни вярват, могат само да дойдат и да оценят това произведение на изкуството със своите очи и вкус... Да ви е сладко!

 
Ден Втори:
Gunaydin или както вече знаем да се поздравяват местните за добро утро. Закуска.

По Ваше желание: Християнският храм СВЕТИ СТЕФАН / ПРИНЦОВИ острови с посещение на най-големият: Бююкада/ Небостъргачът „САПФИР“ / Вечерна разходка на площад  Таксим/Истиклял/Кулата „Галата“

08:15ч. среща пред хотела обявен за сборен пункт / 08:30ч. отпътуване от хотела 
И днес денят започва, както подобава за Господарят на Босфора - Истанбул, величествено със султани и принцове - ще посетим и най-големия и красив остров от Принцовите острови – “Büyük Ada” / Бююкада, но преди това:

ПОДАРЪК! 08:30ч. се качваме в автобуса и сега предстои дългоочакваната ни среща с един от най-красивите православни храмове в света – „желязната“ църква, с позлатен купол, открита отново след цели 6г. ремонт и труд на над 40 строители и реставратори  – СВЕТИ СТЕФАН!

Ок. 10:30ч. И така...Най-после се отправяме с ферибот към Принцовите острови! Само за половин час и сме там. Почти през цялото пътуване можем да се насладим на прекрасните пейзажи навсякъде около нас, а в далечината Истанбул – този безкраен мегаполис. Пристигаме на Бююкада. По пътя сме видели и другите Принцови острови (общо 9 на брой), повечето от които са частни – с луксозни къщи, вили, басейни и красоти...На Големият остров има много цветя и прекрасен климат, южен, топъл, с екзотичен привкус, красиви къщи, прекрасни дворове, зелени хълмове в далечината, розови храсти върху белоснежни веранди, от които се вижда морето, а часовникът на площадчето е целият окичен в лилави висящи цветя, файтони кръстосват централната част. На това място няма друго превозно средствто освен велосипеди и файтони, които можете да наемете при желание (ок. 60 турски лири за 4 човека). Из целия остров има невероятно красиви големи дървени имения от 19 век, построени от заможни гръцки и арменски банкери, които са ги ползвали като ваканционни вили. Има прекрасни бели къщи, направени сякаш от дантела. Целият остров е жив и колоритен, с много ресторанти, хотели, къщи за чай и магазини. Има много големи, добре поддържани къщи, декоративни градини и борови горички, зони за плаж и пикник... Свободно време за разходка и най-вкусния сладолед - мараш. Толкова е тихо и спокойно, прохладно и слънчево, красиво и отпускащо, че ти се иска никога да не напускаш това магическо място... /около 3часа/. Отпътуване обратно за пристанище Кабаташ /Европейския бряг/ и придвижване до хотелите с трамвай.

Следва: посещение на небостъргача „Сапфир” и SkyRIDE 4D - изумителна симулация на полет с хеликоптер над цял Истанбул. Най-високата жилищна сграда в Европа и първата екологична сграда на Турция – небостъргачът „САПФИР”, намиращ се в Истанбул, в района „Левент 4”. След завършването й в края на 2009 г., сега тя се извисява на 64 етажа. Освен жилища, комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. Ще се изкачим на последния етаж до панорамната площадка, откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва от „Sky RIDE” 4D – изключително реална симулация на полет с хеликоптер над Истанбул. Скай барът предлага изключителна гледка с чаша ароматно турско кафе сред облаците. Приятен полет!...

ок. 20:00ч.  Среща пред хотела. Вечерта продължава с „пулсиращия дух на Истанбул“: Посещението ни в мегапоиса никога не би било пълно без района на площад Таксим, булевард Истиклял и кулата Галата. Място за разходки, за хапване, заведения, хотели и магазини от различен тип – от винтидж предмети и музикални инструменти до скъпи бутици за дрехи. Има също и художествени галерии, кина, театри, библиотеки, кафенета, нощни клубове с жива музика, сладкарници и ресторанти. Място с младежки дух и младежки желания. Шумно и многолюдно като почти всяко място в Истанбул, но си има собствена атмосфера и по-различен дух. Заповядайте!                          

 
Ден Трети:
„Gunaydin" или както вече знаем да се поздравяват местните за добро утро. Закуска.                               

По Ваше желание: KIZ KULESI или Кулата на девицата + разходка по Босфора/ Златният дворец „Долмабахче“ / ЕГИПЕТСКИЯ пазар - БОНУС/ Света София / Йеребатан или ПОТЪНАЛИЯ ДВОРЕЦ / Султанахмет – пешеходна обиколка - БОНУС/ Романтична вечеря на яхта по Босфора с музикална шоу програма

08:00ч. Среща пред хотела обявен за сборен пункт и качване в автобуса / 08:15ч. отпътуване. 
Ок. 08:30ч. Посещение на най-романтичния символ от сериалите – Къз Кулеси (Момината кула или Кулата на девицата)! + морска разходка по Босфора – най-красивата магистрала на Истанбул.

Ще се насладим на отблясъците на слънцето по фасадите на най-красивите сараи в Истанбул и ще стигнем до един от най-романтичните и загaдъчни обекти на мегаполиса – „Къз Кулеси“! Части от нея датират от времето на Фатих Завоевателя. Изпълнявала различни функции през времето, днес Кулата с морския си фар продължава да показва пътя на корабите. Свободно време за чай, кафе и снимки с един от най-емблематичните символи на Турция!
Ще се насладим на красота и романтика между два континента. Ще минем под I-я междуконтинентален мост, свързващ Европа и Азия, покрай двореца „Долмабахче”, квартали като Бешикташ, Ортакьой, Арнавуткьой, Бебек и край много луксозни къщи, резиденции и хотели, били някога дворци на султани и величия! Пригответе се за снимки или просто се насладете на момента, отпускайки глава на рамото на любим човек.. Едно от най-прекрасните изживявания в Истанбул! Ще започнем нашата разходка от Европейския бряг и ще се върнем обратно по Азиатския, наслаждавайки се на пристани на романтични квартали, джамии, църкви и синагоги, различни религии на едно място! Връщане на сушата.
Екскурзоводската беседа е на микрофон, чува се навсякъде и можете спокойно да се движите по двете палуби на кораба, да пийнете чашка турски чай или турско кафе, както и бира, безалкохолни напитки.

Ок. 11:00ч. Следва посещение на султанският дворец „Долмабахче“ (Dolmabahce palace) - невероятно красив, впечатляващ и пищен, дворецът е една от най-впечатляващите забележителности на града, строен през последните години на Османската империя. Злато, сребро, порцелан, кристал, разкош, пищност, орнаментика, знаменити личности, важни събития, това са само много малка част, с която може да се опише „градината“( на турски „bahce“ е градина) наречена Долмабахче. Построяването е коствало на империята 5 милиона златни турски лири или за да си го представите по-добре 35 тона злато. Дворецът притежава и най-голямата колекция от полилеи, като най-големият е избработен в Англия, тежи 4,5 тона и има 664 крушки. Богатствата, които ще видите в Долмабахче, включват прочутото Кристално стълбище, стаи на благородници, зали за приеми, скъпи килими, скулптури – истинска съкровищница. Не пропускайте и градините на двореца, както и колекцията с часовници, която се намира в павилион в двора. (продължителност около 1ч.30)

ПОДАРЪК! Ок. 12:30ч. Продължаваме с преминаване покрай кварталите Айвансарай, Фенер и Балат, разположени по брега на Златния рог, които крият огромно културно-историческо богатство.
Има едно място което привлича повечето туристи и това е заливът „Златен рог“ или на турски HALIC/Халич.. С чистата си синя вода и красивите пейзажи по брега, той се превръща в един от най-привлекателните проливи в света. Над пролива са изградени два невероятни моста. Преминаването ни през един от тях е едно наистина вълнуващо изживяване! Златния рог е едно много красиво, естествено пристанище, а когато гледате към него слънцето направо се топи във водата.  В действителност това е и причината, поради която се нарича Златен рог. Когато слънчевите лъчи докоснат водата, тя се превръща в злато... Златният рог е залив на границата между Босфора и Мраморно море. В него се вливат две реки - Алибей и Киатхане. Устието на всяка една от тях е едно прекрасно място за отдих и развлечение. Ще се полюбуваме на тълпата, рибарите и гледката над Златния рог.

ПОДАРЪК! Преминаване през квартала Еюп и посещение на пазара на подправките – “Misir Carsasi” или Египетския пазар. /неорганизирано посещение на пазара – транспорт в едната посока/

ПОДАРЪК! С желаещите от групата, които са на площад Султанахмед ще направим пешеходна обиколка на Стария Истанбул - сърцето на история, култура и цивилизации, свидетел на императори и султани! Синята Джамия /отвън/ - едно от най съвършените човешки творения и сред най-видните забележителности на Истанбул. Никой, посетил поне веднъж не може да забрави чувството на страхопочитание и магичност изникващо при вида на стройните минарета извисяващи се гордо към небето, красивите куполи, невероятната хармония на цветове и форми. Всичко това ни пренася като че ли в друго измерение... Египетския обелиск – или известен още като Дикилиташ, изсечен от розов мрамор, украсен е с много йероглифи и гравирани сцени; Змиевидната колона – символизираща победата на гръцките градове-държави над персите с три преплетени една в друга глави на змии; Фонтана на Вилхелм II или фонтана на кайзера...

Ок. 15:00ч. Очаква ни църквата „Света София” - най-мащабният и най-внушителният исторически паметник, завещан от Византия. Наричана още „Църквата на Божествената премъдрост,“ тя представлява бивш православен храм, превърнат по-късно в джамия, а днес и в музей.

Ок. 16:30ч. Следва посещение на водохранилището Йеребетан сарнъджъ, или Цистерна на базиликата, което е най-голямото и добре запазено покрито водохранилище за питейна вода в Истанбул, приличащо на дворец. Едно от имената, с което цистерните се назовават е "Потъналият палат". Тук е запазен единственият оригинал, оцелял до момента на Горгоната Медуза. Има много добра циркулация на въздуха и независимо, че се намира под земята, въздухът е изключителнос свеж и чист. В "Йеребатан сарнъджъ" има и кладенец на желанията, в който според поверието ако хвърлиш монета и си пожалаеш нещо, то непременно ще се сбъдне.

При наличние на време и достатъчен брой желаещи: Дворецът „Топкапъ“- той е бил, както символичен, така и политически център на Османската империя в продължение на почти четири века до преместването на императорския двор в Двореца Долмабахче при управлението на султан Абдул Меджит I. Мястото определено ще ви предостави възможност да се разходите и да видите отблизо величието на Османския султанат, но също така и жестокостта на времето, илюстрирано чрез части от двореца... (продължителност ок. 1 час)          

Свободно време за разходка в истинската част на Ориента – Капълъ Чаршъ!
На Капълъ Чаршъ имаш усещането, че се движиш в пъстър вълшебен свят. В един момент всичко се слива в едно – цветовете на шаловете, шарките на килимите, блясъкът на екзотичните лампи от малки парчета стъкло, миризмата на чайове и подправки, подрънкването на стъклените и керамичните предмети за продажба. Заради покритото пространство във въздуха навсякъде се носи специфичен сладък аромат, който когато влезеш отвън те обръща, без да усетиш те замайва и после спираш да го усещаш, но е там – канела, кардамон, черен чай, жасмин, розова вода, портокалови цветчета, индийско орехче… Приятна разходка!

По Ваше желание: 19:20ч.  Среща пред хотела обявен за сборен пункт. Вечерта продължава с „Романтична  разходка с вечеря на яхта на Босфора“ – шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с кючекчини, национален ритуал преди сватбата, песни и много забава. Богато меню: салата – ордьовър или т.нар. мезета, сезонна салата, основно ястие – прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш с прекрасното турско ароматно кафе... На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохони напитки!

 
Ден Четвърти:
„МИНИАТЮРК“/ Виаланд/ Мегааутлет Венеция/ Лозенград

Закуска в хотела. Освобождаване на стаите и отпътуване на цялата група заедно с багажа в 08.30ч.
По Ваше желание: „Миниатюрк“ или Турция в миниатюри – паркът е известен с умалените макети на забележителностите разположени из цяла Турция. Там има над 100 миниатюри в мащаб 1:25. Една прекрасна възможност да видите всички най-значими обекти в страната и то като „великани“. Това е най-големият мини град в света! (продължителност ок. 40 мин)            
ПОДАРЪК! Посещение на Виаланд - турския Дисниленд - Място където всеки може да намери нещо за себе си! Заваления, атракциони, кафенета, заведения за бързо хранене, изискани ресторанти, 5D кино...И разбира се множество магазини на световни марки с големи намаления!!! Раят за привържениците на шопинга... Както и зеленото ретро - влакче, с което можете да обиколите шопинг центъра, ей така за разкош... Възможност за посещение на "WILD PARK" - дивият свят на джунглата и океана. 
И ВИАПОРТ ВЕНЕЦИЯ – най-новият шопинг център на Истанбул, построен във венециански стил и предлагащ разходки с гондоли по своите изкуствени водни канали, далеч от динамичния ритъм на Истанбул... Красиви паркове,  детски забавления и разбира се много шопинг! Трансфер: 5 евро/човек

 Ок. 15:30 Отпътуване за България през Лозенград. По пътя спирка в търговски център Кипа. Шопинг в Лозенград, покупка на баклава, кадаиф, халва, ядки и много други сладки изкушения и вечеря в ресторант на прочутите Лозенградски кюфтета. Напитки – айрян, бира ефес и много други.                                                           
Късно пристигане в Бургас/ Варна на същите места, от където е отпътувала групата.  

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
 • Комфортно пътуване без нощни преходи с турист. автобус (климатик, видеосистема);
 • Безплатно ще ви бъдат поднесени турски лакомства, много изненади и речник с думи, които е добре да знаете преди да тръгнете на екскурзия в Р. Турция;
 • Настаняването е само в изпитани и проверени 3*+/4*/Бутик хотели/хотели в историческата част на Истанбул с 3 нощувки и с богата закуска;
 • Безплатно посещение на Аквариум Флория с 5D кино и МОЛ Флория /*входна такса отделно/
 • КОМПЛИМЕНТ КЪМ КЛИЕНТА: посещение на „желязната“ църква СВЕТИ СТЕФАН
 • Безплатна пешеходна обиколка на старата част на Истанбул - площадът Султанахмет, Синята Джамия, Египетския обелиск, Змиевидната колона В, Фонтана на илхелм II с лицензиран гид на бълг. език;
 • Безплатно посещение на Виаленд и големият МОЛ (само входна такса отделно – около 120 т.л. от 15г.-59г.)
 • ПОСЕЩЕНИЕ на ЕГИПЕТСКИЯ ПАЗАР* /неорганизирано посещение/
 • Водач и екскурзовод от фирмата организатор;
 • Медицинска застраховка за лица до 65г. при ЗAД „Армеец“;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Всички допълнителни мероприятия по желание
 • ** Важно: Те могат да се заявят и заплатят, както при записване и сключване на договор за организирано пътуване, така и по време на пътуване до влизане на територията на Р. Турция.  Отказ от участие в дадено мероприятие, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.
 • Медицинска застраховка за лица от 65 год. до 70г. – доплащане 10.00 лв при ЗAД „Армеец“
 • Разходи от личен характер

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
  Екскурзии по желание за групи и БЕЗ ЗАВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ ПРИ ЗАПИСВАНЕ НА МЯСТО:
  • Аквариум Флория с 5D кино и МОЛ Флория - 75 турски лири; за деца - 55 турски лири  *Цената включва – входна такса и самостоятелно разглеждане на аквариума; 
  • Вечеря в рибен ресторант на Босфора - 22 евро; за деца до 12 г. специално детско меню – 15 евро (напитките се заплащат допълнително); *Цената на екскурзията включва – транспорт до ресторанта с автобус и/или трамвай наобратно
  • Екскурзия до Принцовите острови – „Бююкада“ най-големият остров от Принцовите: 15 евро; за деца до 12г. – 12 евро *Цената на екскурзията включва - двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, екскурзоводско обслужване
  • Кулата на девицата“ + круиз по Босфора - 25 евро; деца под 7г. – 15 евро *Цената включва:  траспорт до пристанището, наем на самостоятелен кораб, входна такса за посещение на Кулата на девицата, морска разходка по Европейския и Азиатския бряг на мегаполиса и екскурзоводска беседа на български език;
  • „Романтична разходка с вечеря на яхта на Босфора“ – шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с кючекчини, национален ритуал преди сватбата, песни и много забава. Богато меню: салата – ордьовър или т.нар. мезета, сезонна салата, основно ястие – прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш с прекрасното турско ароматно кафе... На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохони напитки! *В цената е включено горепосоченото меню, шоу програма + дискотека - 40 евро; за деца до 12 г. – на запитване;
  • Вечерна разходка на площад Таксим/бул. Истиклял/Кулата Галата - 15 евро на човек  *Цената включва -  транспорт, билети за метро в две посоки, екскурзоводско обслужване през цялото време; Изкачване на кулата „Галата“ - 35 т.л./ заплаща се на место /
  • Дворец „Долмабахче”  - 35 евро; деца под 7г. – 30 евро *Цената включва:  входна такса, транспорт и екскурзоводска беседа на български език;
  • Храма „Света София” - 25 евро; деца под 7г. – 22 евро *Цената включва:  входна такса, екскурзоводска беседа на български език;
  • Дворецът „Топакъ“ - 25 евро; *Цената включва - входна такса, екскурзоводска беседа на български език;
  • Водохранилището „Йеребатан“ - 15 евро; деца до 12 г. – 12 евро *Цената включва:  входна такса и екскурзоводска беседа на български език;
  • „Миниатюрк“ или Турция в миниатюри – 10 евро на човек *Цената включва: транспорт, входна такса и екскурзовод (продължителност ок. 40 мин)            
  • „Сапфир” и SkyRIDE 4D“ - 25 евро; за деца до 12г. – 23 евро *Цената на екскурзията включва – траспорт до небостъргача и обратно, както и входни таски за панорамната площадка и виртуален полет над мегаполиса;
  • Посещение на Виаленд и шопинг центъра (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно) – 120 т.л. за възрастни (цени към 2017г.), отсъпки за семейства с двама родители и деца
  • Посещение на Мега аутлет Венеция – 5 евро; *Цената включва – траспорт за цялата група
  • Наем на слушалки за някой от обектите, където се изисква – 5 т. лири/ човек
  • Градски транспорт - 4 TL за еднократен жетон
                 !! Възможно е разместване в графика на провеждане на доп. мероприятия с цел спазване работното време на обектите, съобразяване с трафика в Истанбул или по независещи от организатора причини

                 Важно
                 Условия за записване:
                 • Записване: внасяне на 30% от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; 
                 • доплащането се извършва до 15 дни преди датата на отпътуване; 
                 Начин на плащане: 
                 • банков път
                 Общи условия:
                 • МИНИМАЛЕН БРОЙ за осъществяване на пътуването при посочените в офертата цени – 35 туриста; 
                 • При група от мин. 25 туриста, доплащане - 30лв/човек, при осъществяване на пътуването с голям автобус, при мин. 15 туриста – с микробус
                 • Срок за уведомление за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на тръгване;
                 • Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.
                 • Необходими документи: международен паспорт с мин. валидност 3 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
                 • Туроператора предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.
                 Важно:
                 • Местата в автобуса са по реда на записване / сключване на договор !
                 • № на седалка и предни места в автобуса не се гарантират! Опция предни места: от 1-ви до 3-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30.00 лева на човек. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.
                 • За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500.

                 Отпътувания при мин. 15 човека: 
                 • Доплащане - от Добрич – 10лв, от Каварна – 10лв
                 • Доплащане - от Балчик – 8лв при мин. 18 човека
                 *** Цената с тръгване от Бургас е с отстъпка от 10лв. при група от минимум 35 човека!
                 *** Oтпътуванията от посочените градове се потвърждават минимум 10 дни преди тръгване. 
                 • Ако не е събран необходимият минимум по дадената дата, то на клиента се предлага доплащане за трансфера или самостоятелно придвижване до Варна. Несъбрания минимум за трансфера не е основание за отказ от пътуването.

                 Описаната програма е ориентировъчна и може да претърпи промени по реда на изпълнение  на мероприятията или часовете .
                 Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при  по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите и валутните курсове!

                 ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА

                 • Комфортно пътуване без нощни преходи с турист. автобус (климатик, видеосистема);
                 • Безплатно ще ви бъдат поднесени турски лакомства, много изненади и речник с думи, които е добре да знаете преди да тръгнете на екскурзия в Р. Турция;
                 • Настаняването е само в изпитани и проверени 3*+/4*/Бутик хотели/хотели в историческата част на Истанбул с 3 нощувки и с богата закуска;
                 • Безплатно посещение на Аквариум Флория с 5D кино и МОЛ Флория /*входна такса отделно/
                 • КОМПЛИМЕНТ КЪМ КЛИЕНТА: посещение на „желязната“ църква СВЕТИ СТЕФАН
                 • Безплатна пешеходна обиколка на старата част на Истанбул - площадът Султанахмет, Синята Джамия, Египетския обелиск, Змиевидната колона В, Фонтана на илхелм II с лицензиран гид на бълг. език;
                 • Безплатно посещение на Виаленд и големият МОЛ (само входна такса отделно – около 120 т.л. от 15г.-59г.)
                 • ПОСЕЩЕНИЕ на ЕГИПЕТСКИЯ ПАЗАР* /неорганизирано посещение/
                 • Водач и екскурзовод от фирмата организатор;
                 • Медицинска застраховка за лица до 65г. при ЗAД „Армеец“;

                 ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА

                 • Всички допълнителни мероприятия по желание
                 • ** Важно: Те могат да се заявят и заплатят, както при записване и сключване на договор за организирано пътуване, така и по време на пътуване до влизане на територията на Р. Турция.  Отказ от участие в дадено мероприятие, може да става само предишния ден преди провеждането му. В деня на провеждане на мероприятието, ако има отказ, сумите, заплатени за него, не могат да бъдат възстановени на туриста.
                 • Медицинска застраховка за лица от 65 год. до 70г. – доплащане 10.00 лв при ЗAД „Армеец“
                 • Разходи от личен характер

                 ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ

                  Екскурзии по желание за групи и БЕЗ ЗАВИШАВАНЕ НА ЦЕНИТЕ ПРИ ЗАПИСВАНЕ НА МЯСТО:
                  • Аквариум Флория с 5D кино и МОЛ Флория - 75 турски лири; за деца - 55 турски лири  *Цената включва – входна такса и самостоятелно разглеждане на аквариума; 
                  • Вечеря в рибен ресторант на Босфора - 22 евро; за деца до 12 г. специално детско меню – 15 евро (напитките се заплащат допълнително); *Цената на екскурзията включва – транспорт до ресторанта с автобус и/или трамвай наобратно
                  • Екскурзия до Принцовите острови – „Бююкада“ най-големият остров от Принцовите: 15 евро; за деца до 12г. – 12 евро *Цената на екскурзията включва - двупосочен билет за ферибота до Принцовите острови, екскурзоводско обслужване
                  • Кулата на девицата“ + круиз по Босфора - 25 евро; деца под 7г. – 15 евро *Цената включва:  траспорт до пристанището, наем на самостоятелен кораб, входна такса за посещение на Кулата на девицата, морска разходка по Европейския и Азиатския бряг на мегаполиса и екскурзоводска беседа на български език;
                  • „Романтична разходка с вечеря на яхта на Босфора“ – шоу програма с DJ, традиционни фолклорни танци, представление с кючекчини, национален ритуал преди сватбата, песни и много забава. Богато меню: салата – ордьовър или т.нар. мезета, сезонна салата, основно ястие – прясна риба или пилешко, сезонни плодове за десерт или турски сладкиш с прекрасното турско ароматно кафе... На човек се предлагат неограничено количество местни алкохолни и безалкохони напитки! *В цената е включено горепосоченото меню, шоу програма + дискотека - 40 евро; за деца до 12 г. – на запитване;
                  • Вечерна разходка на площад Таксим/бул. Истиклял/Кулата Галата - 15 евро на човек  *Цената включва -  транспорт, билети за метро в две посоки, екскурзоводско обслужване през цялото време; Изкачване на кулата „Галата“ - 35 т.л./ заплаща се на место /
                  • Дворец „Долмабахче”  - 35 евро; деца под 7г. – 30 евро *Цената включва:  входна такса, транспорт и екскурзоводска беседа на български език;
                  • Храма „Света София” - 25 евро; деца под 7г. – 22 евро *Цената включва:  входна такса, екскурзоводска беседа на български език;
                  • Дворецът „Топакъ“ - 25 евро; *Цената включва - входна такса, екскурзоводска беседа на български език;
                  • Водохранилището „Йеребатан“ - 15 евро; деца до 12 г. – 12 евро *Цената включва:  входна такса и екскурзоводска беседа на български език;
                  • „Миниатюрк“ или Турция в миниатюри – 10 евро на човек *Цената включва: транспорт, входна такса и екскурзовод (продължителност ок. 40 мин)            
                  • „Сапфир” и SkyRIDE 4D“ - 25 евро; за деца до 12г. – 23 евро *Цената на екскурзията включва – траспорт до небостъргача и обратно, както и входни таски за панорамната площадка и виртуален полет над мегаполиса;
                  • Посещение на Виаленд и шопинг центъра (входния билет за атракционния парк се заплаща отделно) – 120 т.л. за възрастни (цени към 2017г.), отсъпки за семейства с двама родители и деца
                  • Посещение на Мега аутлет Венеция – 5 евро; *Цената включва – траспорт за цялата група
                  • Наем на слушалки за някой от обектите, където се изисква – 5 т. лири/ човек
                  • Градски транспорт - 4 TL за еднократен жетон
                                 !! Възможно е разместване в графика на провеждане на доп. мероприятия с цел спазване работното време на обектите, съобразяване с трафика в Истанбул или по независещи от организатора причини

                                 Важно

                                 Условия за записване:
                                 • Записване: внасяне на 30% от цената депозит при записване и сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; 
                                 • доплащането се извършва до 15 дни преди датата на отпътуване; 
                                 Начин на плащане: 
                                 • банков път
                                 Общи условия:
                                 • МИНИМАЛЕН БРОЙ за осъществяване на пътуването при посочените в офертата цени – 35 туриста; 
                                 • При група от мин. 25 туриста, доплащане - 30лв/човек, при осъществяване на пътуването с голям автобус, при мин. 15 туриста – с микробус
                                 • Срок за уведомление за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи - 7 дни преди датата на тръгване;
                                 • Няма  допълнителни визови, санитарни  и медицински изисквания за страната.
                                 • Необходими документи: международен паспорт с мин. валидност 3 месеца преди датата на екскурзията, за деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
                                 • Туроператора предлага възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и на разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт.
                                 Важно:
                                 • Местата в автобуса са по реда на записване / сключване на договор !
                                 • № на седалка и предни места в автобуса не се гарантират! Опция предни места: от 1-ви до 3-ти ред в автобуса се заплаща допълнително по 30.00 лева на човек. Не се приемат рекламации и оплаквания във връзка с разпределението на туристите в автобуса.
                                 • За чуждестранни граждани от определени страни се изисква издаване на виза или заплащането на такса на самата граница. Подробна информация за визовите формалности можете да получите във Визов отдел на Турско консулство в София на тел. 9355500.

                                 Отпътувания при мин. 15 човека: 
                                 • Доплащане - от Добрич – 10лв, от Каварна – 10лв
                                 • Доплащане - от Балчик – 8лв при мин. 18 човека
                                 *** Цената с тръгване от Бургас е с отстъпка от 10лв. при група от минимум 35 човека!
                                 *** Oтпътуванията от посочените градове се потвърждават минимум 10 дни преди тръгване. 
                                 • Ако не е събран необходимият минимум по дадената дата, то на клиента се предлага доплащане за трансфера или самостоятелно придвижване до Варна. Несъбрания минимум за трансфера не е основание за отказ от пътуването.

                                 Описаната програма е ориентировъчна и може да претърпи промени по реда на изпълнение  на мероприятията или часовете .
                                 Туроператорът си запазва правото за промяна в цените при  по-малък брой участници в групата, покачване цените на горивата, таксите и валутните курсове!

                                 "Дидона" ЕООД е член на Варненската Асоциация на Туристическите Агенции /ВАсТа/ и Асоциацията на Българските Туроператори и Туристически Агенти /АБТТА/. Има сключена застраховка "Отговорност на Туроператора", съгласно чл. 42 от Закона за туризма в ЗАД "Алианц" с полица No. 13160183000000034/07.09.2018 год.